Ultima Ora

07:04 PSD şi PNL nu se înţeleg. Comasarea s-ar putea anula

​Liderii PSD și PNL nu a ajuns, luni, la un consens în ceea ce privește stabilirea calendarului pentru alegerile din 2024. La masa negocierilor, PSD solicită un acord și o decizie pe toate cele patru tipuri de alegeri și împărțirea tuturor candidaturilor în Coaliție. 

Mărul discordiei, care blochează discuțiile, este candidatura la alegerile prezidențiale. PSD îl dorește Marcel Ciolacu drept candidat al Coaliției la alegerile prezidențiale din decembrie în timp ce liberalii vor să fie Nicolae Ciucă. În acest context, există foarte mari șanse ca alegerile locale să nu fie comasate cu cele europarlamentare și toate scrutinele să se desfășoare la termen. O nouă întâlnire a Coaliției ar urma să aibă loc vineri, 16 februarie.

„Situația este complicată și tensionată în interiorul Coaliției. PSD solicită tranșarea tuturor candidaturilor, inclusiv pentru alegerile prezidențiale. În schimb, liberalii încearcă o decizie doar pe comasarea alegerilor locale cu europarlamentare. Comasarea s-ar putea anula iar alegerile să se desfășoare toate la termenul prevăzut de lege”, au declarat surse politice din ambele partide pentru HotNews.ro.

Liberalii au mers la întâlnirea cu liderii PSD cu mandatul de a nu ceda candidatul la prezidențiale, cu riscul de a renunța la comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.

„Au fost discuții și cu președintele Klaus Iohannis. PNL nu cedează candidatura la prezidențiale PSD-ului cu riscul de a nu se face nicio comasare. Ne asumăm un procent de 15% la europarlamentare și vom vedea după aceea ce se va întâmpla”, au explicat surse liberale.

Comment here