Ultima Ora

07:04 Directorul general NuScale anunţă că proiectul SMR-urilor din România continuă

Directorul general al companiei NuScale Power Corp şi-a apărat, marţi, afacerea cu reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni, spunând că lucrările continuă în SUA şi în alte două ţări – între care România – după ce compania şi-a anulat prima astfel de instalaţie într-un laborator guvernamental american, pe fondul creşterii costurilor, relatează Reuters, preluată de news.ro.

NuScale a anunţat, săptămâna trecută, că a convenit cu o coaliţie de sisteme energetice municipale din Utah să anuleze proiectul cu şase reactoare, de 462 de megawaţi, care urma să fie construit la Laboratorul Naţional Idaho din SUA până în 2030. NuScale şi Utah Associated Municipal Power System au declarat că anularea se datorează îngrijorărilor legate de cererea scăzută pentru energia electrică a centralei.

John Hopkins, directorul general al NuScale, este optimist, în ciuda anulării proiectului din Utah.

„Ştiu că, din punct de vedere financiar, avem 200 de milioane de dolari în bancă. Asta înseamnă bani lichizi, fără datorii. Deci avem un bilanţ sănătos”, a declarat Hopkins la o conferinţă a Societăţii Nucleare Americane din Washington, adăugând că proiectele NuScale din România şi Coreea de Sud continuă să se dezvolte.

https://www.news.ro/economic/directorul-general-al-companiei-nuscale-da-asigurari-ca-proiectul-cu-reactoare-modulare-mici-smr-din-romania-continua-dupa-ce-compania-a-pus-capat-unei-investitii-similare-in-sua-1922402915062023111921386500

Comment here