Ultima Ora

07:04 Danemarca şi Suedia îşi redeschid ambasadele la Kiev

Danemarca şi Suedia au anunţat, luni, redeschiderea ambasadelor lor de la Kiev, în semn de sprijin pentru Ucraina împotriva invaziei ruse, informează lefigaro.fr.

„Miercuri, Ambasada Suediei se va redeschide la Kiev (…) Suedia va continua să fie alături de Ucraina”, a scris ministrul suedez de Externe, Ann Linde, pe Twitter, mulţumind Poloniei pentru că a găzduit reprezentanţa suedeză timp de aproape două luni.

Luni dimineaţă, ministrul danez de externe Jeppe Kofod a redeschis ambasada ţării sale în capitala Ucrainei, în timpul unei vizite surpriză în ţara aflată în război.

„Este un simbol foarte puternic al sprijinului danez pentru Ucraina şi poporul ucrainean să redeschidă astăzi porţile ambasadei daneze”, a spus el într-un comunicat.

Odată cu concentrarea armatei ruse pe frontul de est al Ucrainei şi retragerea acesteia de la periferia Kievului de la sfârşitul lunii martie, situaţia de securitate s-a îmbunătăţit în capitala Ucrainei. Diplomaţia americană a declarat luni că speră să-şi redeschidă ambasada la Kiev „până la sfârşitul lunii”. Ca şi alţii, ambasada daneză se închisese din cauza situaţiei de securitate, iar diplomaţii, după ce aveau o reprezentanţă temporară la Lviv în vest, părăsiseră Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

Comment here