Ultima Ora

07:14 Ajutoare de 500 de lei pentru preşcolari şi elevi din familii defavorizate

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat, luni seară, că peste 300.000 de preşcolari şi elevi din familii defavorizate vor primi ajutoare în valoare de 500 de lei pentru rechizite şi îmbrăcăminte. Banii vor intra pe card.

”Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (#POAD), va acorda în acest an şcolar ajutoare pentru rechizite şi îmbrăcăminte în valoare totală de peste 150 de milioane de lei preşcolarilor şi elevilor din familiile defavorizate. Numărul de beneficiari va fi de aproximativ 300.000 de copii din toate judeţele ţării, iar ajutorul de 500 de lei va fi virat pe cardurile pentru sprijin educaţional, conform prevederilor OUG nr. 133/2020”, a transmis, luni seară, MIPE, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, beneficiarilor eligibili care sunt deja în posesia cardurilor din anul şcolar anterior li se vor vira ajutorul pentru haine şi rechizite în cursul acestei luni, urmând ca, în cursul lunii octombrie, să fie distribuite şi încărcate cardurile pentru noii beneficiari. Până în acest moment, au fost identificaţi elevi eligibili în 10.115 unităţi de învăţământ din ţară.

Cine primeşte cei 500 de lei:

  • Copiii din învăţământul de stat preşcolar, cu condiţia ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);
  • Elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.275 lei).

Stimulentul educaţional se acordă, la cererea unuia dintre părinţii elevului, înregistrată până la data de 10 septembrie la unitatea de învăţământ la care elevul este înscris. Această cerere trebuie însoţită de adeverinţa de venit aferentă lunii iulie 2022.

Comment here