Ultima Ora

07:03 Începe MAREA RELAXARE. Ce măsuri de protecţie trebuie respectate pe TERASE

Începând cu data de 1 iunie, sunt permise activităţile de preparare, servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităţilor de alimentaţie publică (terase) şi totodată sunt permise activităţile de operare a plajelor.

Prevederile sunt cuprinse în Ordinul comun nr. 1.809, din data de 29.05.2020, emis de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri alături de Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi, respectiv, Ordinul comun al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri nr. 1.810 din data de 29.05.2020, emis împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

PRINCIPALELE MĂSURI SPECIFICE DE PROTECŢIE A CLIENŢILOR ÎN SPAŢIUL SPECIAL AMENAJAT DIN EXTERIORUL UNITĂŢII DE ALIMENTAŢIE PUBLICĂ (TERASE):  

• La intrare se va face un triaj observaţional, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecţie respiratorie va fi interzis;  

• Operatorii economici din sectorul alimentaţiei publice se vor asigura că la intrare şi la grupurile sanitare există dispozitive cu produse biocide avizate, necesare dezinfectării mâinilor clienţilor, precum şi informarea acestora cu privire la modul de utilizare;  

• Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic, ce trebuie parcurse de clienţi în interiorul terasei, astfel încât să se minimizeze contactele între clienţi (exemplu: înspre şi dinspre toaletă);  

• Se va interzice transferul meniurilor, solniţelor, olivierelor şi al altor obiecte, de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă şi, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosinţă;  

• Se asigură că, la servirea mesei, personalul va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile utilizate la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei;  

• Se interzice consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulaţia clienţilor în interiorul terasei;  

• Se stabileşte un număr de maxim 4 clienţi care pot ocupa o masă, cu condiţia respectării unei distanţe de 1,5 metri între persoane, excepţie de la această regulă fac membrii aceleiaşi familii, care au acelaşi domiciliu;  

• Se asigură respectarea unei distanţe de minimum 2 metri între ocupanţii meselor alăturate;  

• Ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea în unitate şi să se faciliteze ancheta epidemiologică în cazul apariţiei unui caz de îmbolnăvire între clienţii localului;  

• Va exista, totodată, un registru de evidenţă a rezervărilor clienţilor, astfel încât în cazul apariţiei un caz de îmbolvnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienţilor unităţii de alimentaţie, să existe date concrete pe baza cărora să se poată efectua ancheta epidemiologică;  

• Se asigură că se efectuează dezinfecţia meselor, după fiecare client/grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact, avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide.  

Dacă situaţia epidemiologică o va permite, măsurile de siguranţă sanitară adoptate prin cele două acte normative vor fi evaluate şi, în perspectiva repornirii graduale a activităţilor din domeniul turismului, respectiv pentru a doua fază prevăzută pe data de 15 iunie, vor fi avute în vedere şi alte relaxări ale restricţiilor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here