Ultima Ora

07:03 Familie din Văgiuleşti, ajutată de jandarmii din Motru

O mamă şi cei patru copii ai săi, cu vârste între 3 și 13 ani, din comuna Văgiuleşti, au primit vizita jandarmilor din Motru, duminică, înantea începerii şcolii. Oamenii legii au făcut chetă şi au cumpărat rechizite școlare, produse alimentare și jucării.

Jandarmii au sprijinit familia nevoiaşă şi-n decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă.

„Evident, sunteți obișnuiți ca la debutul anului școlar, dar și pe parcursul acestuia, jandarmii, alături de ceilalți parteneri instituționali, să fie prezenți în jurul școlilor, pe traseele de deplasare ale elevilor, pentru a avea grijă de siguranța acestora. Dar, de multe ori, grija primește alte valențe, transformându-se într-o misiune specială.

Cu o zi înainte de începerea școlii, în prima duminică de toamnă, jandarmii gorjeni au sunat clopoțelul la casa unei familii din localitatea Văgiulești. Au găsit o mamă care își crește singură cei patru copii. Colegii noștri s-au gândit să le ofere celor mici șansa de a începe școala alături de ceilalți copii. Le-au dăruit ghiozdane și rechizite școlare, dar și haine pe care să le poată purta bucuroși, chiar în prima zi de școală.

E o altă modalitate de a oferi siguranță. Nu doar pe drumul către școală, ci, mai ales, în sufletul unui copil care provine dintr-o familie cu multă dragoste, dar cu posibilități financiare reduse. E șansa noastră de a oferi unui copil speranța că poate, că merită și că va reuși. Le dorim tuturor elevilor succes și să nu uite că educația poate face din orice vis realitate” a comunicat Jandarmeria Română.

Comment here