Ultima Ora

07:02 Virgil Popescu, întrebat despre blackout. „Există proceduri pentru absolut orice situaţie”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, joi seară, că nu se pune problema unei pene majore de curent în întreaga Europă, iar discuţiile despre blackout, care au apărut recent, au pornit de la un scenariu de apărare publică al Ministerului Apărării din Austria. Ministrul precizează că în fiecare ţară şi în fiecare minister există şi varianta celui mai rău scenariu, dar există şi proceduri europene pentru orice situaţie.

Virgil Popescu, a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, dacă criza energetică ar putea duce la un blackout şi a răspuns: ”Nu, nu cred că avem această problemă. În Austria a fost un exerciţiu de apărare civilă, făcut de Ministerul Apărării, şi de acolo a plecat în lanţ că ar putea fi o problemă. Nu mă aştept. Refuz să iau în calcul un scenariu de blackout. Evident că există scenarii, worst-case scenario, există Regulamentul european de siguranţă, deci există proceduri pentru absolut orice situaţie”.

Recent, a apărut scenariul unei pene majore de curent în întreaga Europă care a îngrijorat populaţia din mai multe ţări, scenariul fiind distribuit în general pe reţelele de socializare.

Comment here