Ultima Ora

07:23 O femeie de 105 ani a depăşit boala Covid-19 după 5 zile

O femeie, în vârstă de 105 ani, din Istanbul a fost spitalizată pentru Covid-19, dar a depăşit boala după doar cinci zile, deşi suferea şi de alte afecţiuni cronice, informează agenţia turcă Anadolu, preluată de EFE și Agerpres.

Huriye Baskapan petrecea cu nepoţii câteva zile în localitatea Sile, din municipiul Istanbul, când a început să se plângă de stare de slăbiciune şi lipsă de poftă de mâncare. După ce testul pentru Covid-19 a ieşit pozitiv, ea a fost internată în spital. Medicii i-au diagnosticat şi alte boli cronice la ficat şi la rinichi şi au decis să-i administreze o medicaţie agresivă timp de două zile, a declarat agenţiei de ştiri medicul care a îngrijit-o la spitalul din Sile, Emre Uzge.

După cinci zile, Huriye Baskapan s-a recuperat şi a fost externată alături de familia sa, diagnosticată cu Covid-19 şi care de asemenea s-a recuperat.

Turcia, o ţară cu 80 de milioane de locuitori, a fost relativ puţin afectată de primul val al pandemiei din primăvară, dar a depăşit, luni, pentru prima oară pragul de două sute de decese, înregistrând într-o singură zi 203 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii. Cu toate acestea primăria din Istanbul, un oraş cu 16 milioane de locuitori, a asigurat că sunt raportate zilnic circa 200 de decese de „o boală contagioasă”. Registrele municipale arată că în ultimele zile s-au înregistrat 400 de decese zilnice, în condiţiile în care înainte de pandemie erau raportate circa 200 de decese pe zi.

Comment here