Ultima Ora

07:02 Fost ministru: Se greşeşte faţă de organizatorii de concerte şi evenimente în aer liber

Fostul ministru liberal al Muncii, Violeta Alexandru, consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi restricţii în cazul organizatorilor de concerte şi evenimente în aer liber, susţinând că există riscul „să fie pusă în genunchi” această industrie, care are un rol important în economie şi în „reechilibrarea mentală a oamenilor” după un an de pandemie.

„Se greşeşte faţă de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba. Aşa cred. Se greşeşte nedându-le un orizont previzibil, în condiţiile în care aceste evenimente nu se organizează de azi pe mâine, ci e nevoie de o planificare mai amplă. Riscăm să punem în genunchi această industrie al cărei rol, dincolo de impactul în economie, este crucial în reechilibrarea mentală a oamenilor, după un an de restricţii. Măcar un proiect pilot. Eu înţeleg şi sprijin faptul că autorităţile caută să stimuleze vaccinarea! Vaccinarea este soluţia pentru revenirea la normalitate. Am, în acelaşi timp, convingerea că publicul care vine la concerte a înţeles că vaccinarea este cheia, cei care aşteptau concertele rock, de exemplu, au fost printre primii care au înţeles acest lucru. Ştiu ce spun. Noi, liberalii, înţelegem că aici vorbim despre un public care are responsabilitate, atât în organizarea evenimentului, cât şi în participare, în cele mai sigure condiţii”, a scris Violeta Alexandru, duminică, pe Facebook.

„Da, dinamica la un concert în picioare este alta decât la un spectacol pe scaun, dar, dacă nici vaccinat nu ai voie la concerte, atunci oamenii vor începe să se întrebe de ce mai avem, până la urmă, încredere în vaccin ca măsură de protecţie. Cum îi mai convingem pe restul să se vaccineze? Este greu de înţeles ce consecinţe ar fi dacă un concert începe la ora 22 şi se termină la începutul celei de-a doua zi (nu în aceeaşi zi, cum s-a stabilit regula acum). Aici dialogul rezolvă semnele de întrebare!”, a completat Alexandru.

Comment here