Ultima Ora

07:02 De când scad facturile la gaze şi energie. Anunţul lui Burduja

Foarte mulți români vor vedea, de luna viitoare, scăderi ale prețurilor, mai ales la gaze, dar și la energie electrică în cazul celor cu un plafon mai mare, de 1,3 lei pe KWh, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Acesta a fost întrebat, într-o conferință, despre posibilitatea ca plafoanele să fie din nou modificate.

„În acest moment nu. Evaluăm efectele actului normativ, pe care abia l-am adoptat, și care, așa cum v-am spus, va duce la facturi scăzute pentru foarte mulți români(…) Important este că prețurile în facturi sunt la fel sau scad. Pentru foarte mulți români, mai ales la gaze, cu siguranță vor exista scăderi pe care le vor constata de luna viitoare, iar la energie electrică mai ales pentru cei care au un plafon mai mare, cel de 1,3 lei pe KWh, care este peste plafonul pe care îl vedem în momentul ăsta pe piață”, a declarat Burduja, citat de Agerpres.

Guvernul a adoptat, pe 28 martie, Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de energie electrică și gaze naturale, care va duce la scăderea prețurilor pentru următoarele 12 luni.