Ultima Ora

07:01 Slivileşti: Carieră privată, amendată de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au amendat cu 30.000 de lei o carieră privată care își desfășoară activitatea pe raza localităților Slivilești și Samarinești, care a aruncat într-un lac sterilul rezultat în urma desfăşurării activităţii. 

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a dispus, miercuri, efectuarea de verificări de către instituțiile abilitate. La fața locului s-au deplasat reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj și ai Sistemului de Gospodărire al Apelor Gorj.

‘Din primele cercetări efectuate s-a constatat încălcarea prevederilor legale din domeniul gestionării deșeurilor din industria extractivă (steril ) motiv pentru care societatea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 30.000 lei. Deoarece sunt necesare clarificări de la toate entitățile care au emis avize pentru desfășurarea acestei activități, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au decis prin măsuri interzicerea oricărei activități miniere care are legătură cu suprafața luciului de apă afectat. Verificările vor continua”, a anunțat Garda de Mediu Gorj.

Comment here