Sportive

CSM Târgu Jiu, calificată în Grupele EHF

Calificare istorică pentru CSM Târgu Jiu în grupele EHF. Echipa gorjeană s-a impus, duminică, în meciul doi contra echipei suedeze Onnereds HK, scor 26-23, în Turul 3 EHF European League Woman, ediția 2023-2024.

La capătul a două meciuri memorabile, debutantă în Europa, CSM Târgu Jiu a mai bifat o premieră istorică pentru handbalul feminin gorjean: calificarea în grupele EHF. În fața unei săli pline, cu un public care a încurajat în permanență echipa, handbalistele lui Liviu Andrieș și Andrei Enache au făcut o primă repriză perfectă, dar plătită scump după ce două dintre jucătoarele exponențiale ale echipei au părăsit terenul. Alexandra Gavrilă, eliminată mult prea ușor, iar Angela Pușcaș, din păcate, accidentată. Repriza secundă a fost una destul de echilibrată, cu câteva tentative din partea nordicelor de a reveni în meci. Gorjencele au gestionat însă bine confruntarea și și-au asigurat biletele pentru următoarea fază a competiției. O calificare obținută cu multă muncă, ambiție, cu entuziasm, dar și cu sacrificii, dar care a pus orașul Târgu Jiu pe harta handbalului feminin european. 

”Suntem foarte fericiți și foarte bucuroși pentru ceea ce am realizat. Este ceva enorm, pentru că suntem doar de doi în handbalul de performnță, la nivel înalt”, a declarat la conferința de presă, antrenorul Liviu Andrieș. 

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(11 intervenții), Andreea Chetraru(1 intervenție), Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 2g, Angela Pușcaș, Aura Teodora Popescu 1g, Andreea Mihart 3g, Mirabela Coteț, Andreea Chiricuță 7g, Laura Moldovan 3g, Ana Maria Lopătaru, Sabrina Lazea, Florența Ilie, Ana Cătălina Ciolan 5g, Sabine Klimek 5g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

Comment here