Ultima Ora

07:11 Ciolacu, despre noua lege a pensiilor: „Exclus ca cineva să piardă vreun ban după recalculare”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marţi seară, la România TV, că s-a convenit în coaliţie asupra proiectului noii legi a pensiilor, care ar trebui adoptată, în procedură de urgenţă, până pe 20 noiembrie.

”A fost prezentată noua Lege a pensiilor în interiorul coaliţiei, vreau să o felicit pe doamna ministru pentru perioada scurtă pe care a avut-o pentru a închide Legea pensiilor şi toată echipa de la minister. Va fi înaintată Parlamentului şi cred, în procedură de urgenţă, ea va trece până în 20 noiembrie şi va fi trimisă la promulgare. Vreau să mulţumesc domnului preşedinte Nicolae Ciucă şi celorlaţi membri ai coaliţiei”, a declarat Ciolacu.

Premierul a reiterat ideea creşterii pensiilor cu rata inflaţiei, de la 1 ianuarie 2024.

”La 1 ianuarie se aplică o mărire de 13,8% la toate pensiile din România, urmând iarăşi o mărire în 2024, cred că pe 1 septembrie, când se termină toată procedura de recalculare a tuturor celor 4.765.000 de dosare de pensie”, a afirmat premierul adăugând că şi pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei, o decizie contrară fiind neconstituţională.

Marcel Ciolacu a explicat că, în noua lege a pensiilor, urmează ”a se închide toate inechităţile”.

”Nu va fi afectată nicio pensie, drepturi obţinute pe vechile legi, toată proiecţia este pentru viitor. Este exclus ca cineva să piardă vreun ban după recalculare”, a mai spus şeful Executivului.

Comment here