Ultima Ora

07:01 Cine îi ia locul lui Orban. Lista scurtă de la PNL

Au apărut nume surpriză pe lista scurtă a posibililor nominalizați pentru formarea Cabinetului, după demisia lui Ludovic Orban.

Eduard Hellvig, fost secretar general al PNL, actual director al SRI, este unul dintre cei care ar putea fi desemnați de către președintele Klaus Iohannis, dar liberalii discută și despre varianta nominalizării lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru șefia Executivului, potrivit Digi 24. În cursul zilei de luni, după ce Ludovic Orban a fost chemat de Klaus Iohannis la o discuție privată la Palatul Cotroceni, liderii partidului au avansat și numele lui Ilie Bolojan, actualul președintelui Consiliului Județean Bihor, pe cel al ministrului Apărarii Naționale, Nicolae Ciucă, dar și pe al ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, pentru funcția de premier.

Ludovic Orban a anunțat, luni, prin intermediul unei declarații de presă, la Palatul Victoria, că își depune mandatul de prim-ministru. Marți are loc o întâlnire între Klaus Iohannis și liderii PNL urmând, cel mai probabil, să fie abordat și subiectul legat de identitatea viitorului prim-ministru.

Klaus Iohannis a anunțat, luni, printr-o declarație de presă, la Palatul Victoria, că va convoca rapid consultări cu partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern, și a subliniat că nu există nicio șansă pentru ca PSD sau o alianță construită în jurul PSD să primească responsabilitatea guvernării. Se cristalizează o coaliție de centru dreapta care va putea să propună un guvern de coaliție. Peste doar câteva zile voi convoca consultări cu partidele care se vor regăsi în noul parlament, consultări pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România”, a spus Iohannis.

Comment here