Ultima Ora

07:01 Burlan: Autovehiculul avea destinaţie de transport marfă

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a afirmat, marţi seară, la Euronews, că autovehiculul implicat în accidentul de la Cariera Jilţ Sud, în care trei muncitori au murit, nu era destinat transportului de persoane.

Burlan a anunţat că, la nivelul Complexului Energetic, se vor face verificări pentru a se stabili ”de ce s-a transportat personalul cu acel mijloc de transport”.

”În primul rând, cred că ar trebui să alocăm, poate, mai multe resurse sau mai multe mijloace de transport, dar, la ora asta, nu există mijloace de transport pentru condiţiile din cariere, care să transporte mai mult de nouă persoane, luând în calcul şi cabina. Nu am identificat mijloace de transport care să poată să transporte mai mult de nouă persoane, deşi au fost cerinţe în caietul de sarcini, am pus condiţii în caietul… de asta nici nu avem mulţi ofertanţi pentru acest serviciu în carieră. De ani de zile, noi punem condiţii în caietele de sarcini pentru mijloacele de transport de calitate superioară.(…) În cariere, există mijloace de transport destinate exclusiv transportului de persoane. Acest mijloc de transport, care a fost implicat în eveniment, nu avea această destinaţie. Avea destinaţie de transport marfă, unele dispozitive şi aşa mai departe. Noi, pe parte internă, în Complex, demarăm o cercetare în sensul ăsta, să vedem care au fost cauzele, de ce s-a transportat personalul cu acel mijloc de transport, dar nu ne putem pronunţa înainte de a stabili Inspecţia Muncii”, a afirmat managerul Complexului Energetic Oltenia.

Comment here