Ultima Ora

06:58 Austria vrea să ia muncitori din România cu TRENUL

Austria plănuiește o cursă feroviară, care să treacă săptămânal prin Ungaria către România, pentru a aduce muncitorii necesari sistemului de îngrijire, relatează Reuters.

Sistemul de îngrijire din Austria este puternic dependent de muncitorii din Europa de Est, aşa că țara alpină și-a deschis granițele pentru muncitorii care fac naveta, pe distanțe scurte, din țările învecinate: Slovacia, Cehia, Ungaria și Slovenia. Dar, principala țară de origine pentru îngrijitori a Austriei este România. În loc să-i transporte pe români cu avionul, Austria va lansa un tren de noapte, începând cu data de 2 mai, acesta putând transporta mai mulți oameni într-un singur drum și cu o mai bună respectare a distanțării sociale.

„Sunt fericită că, în pofida închiderii granițelor, avem posibilitatea de a crea o soluție printr-un coridor comun pentru muncitorii din România”, a declarat Karoline Edtstadler, ministrul austriac pentru UE, adăugând că aproximativ 33.000 de austrieci au nevoie de îngrijire 24 de ore din 24.

În mod normal, 65.000 de îngrijitori, până la 80% femei din Slovacia şi România, lucrează oficial în Austria, unde 33.000 de persoane au nevoie de asistenţă medicală permanentă. Închiderea frontierelor împiedică venirea prin rotaţie a îngrijitorilor şi există riscul de a fi pus în pericol întregul sistem de asistenţă la domiciliu.

Conexiunea directă va fi cu Timișoara și va începe cu un tren pe săptămână dar ar putea crește la trei, potrivit declarației ministrului austriac.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here