Ultima Ora

06:47 Spania a atins pragul de un milion de cazuri de COVID-19

Spania a devenit oficial, miercuri, primul stat membru UE care atinge pragul de un milion de cazuri de noul coronavirus, în contextul în care restricţiile se înmulţesc în ţară pentru a limita amploarea celui de al doilea val al epidemiei, relatează AFP.

Ministerul spaniol al sănătăţii a anunţat, în cursul serii, 16.973 de cazuri în ultimele 24 de ore, ridicând la 1.005.295 totalul cazurilor înregistrate de la primul caz, depistat pe 31 ianuarie, pe Insula Gomera, în Arhipelagul Canare. Din acest total, numărul morţilor este acum de 34.366, după ce 156 de noi decese s-au înregistrat în 24 de ore.

Spania, care numără circa 47 de milioane de locuitori, este cea de-a şasea ţară din lume care atinge acest prag de un milion de cazuri, după SUA, India, Brazilia, Rusia şi Argentina, potrivit unei numărători efectuate de AFP plecând de la surse oficiale.

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 s-a soldat cu mai puţini morţi decât primul, între martie şi aprilie, la vârful pandemiei, când Spania înregistra peste 800 de morţi pe zi. În plus, vârsta medie a pacienţilor contaminaţi a scăzut. Dar, în condiţiile în care personalul medical se teme de o nouă saturaţie a spitalelor, ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, a declarat, marţi, că guvernul se gândeşte la noi măsuri restrictive, printre care şi impunerea unei interdicţii de circulaţie, cum au făcut-o deja Franţa, Belgia, Slovenia şi Italia, în două regiuni.

Comment here