Ultima Ora

06:46 Austria permite, din septembrie, evenimentele în aer liber cu până la 10.000 de persoane

Guvernul austriac a anunţat, miercuri, o nouă etapă de flexibilizare a restricţiilor împotriva coronavirusului, axate asupra gastronomiei şi evenimentelor cu public la care, din septembrie, vor putea participa până la 10.000 de persoane pe stadioane de fotbal şi la concerte în aer liber, relatează EFE.

Austria a fost, la jumătatea lunii aprilie, una dintre ţările pioniere în revenirea graduală la normalitate, după o lună de izolare socială şi economică pentru a frâna epidemia. În sectorul restauraţiei, angajaţii nu vor mai fi nevoiţi să poarte măşti, lăsând utilizarea lor la libera alegere a clienţilor sau a lucrătorilor. Din iulie este permisă practicarea tuturor sporturilor de echipă şi individuale în aer liber şi în interior, fără necesitatea menţinerii distanţării fizice, dar respectând normele de igienă şi alte precauţii sanitare.

“Bucuraţi-vă, dar fiţi precauţi”, a declarat presei ministrul austriac al Sporturilor, ecologistul Werner Kogler. El a cerut totuşi cetăţenilor să de dovadă de “bun simţ” în această vară, având în vedere că “virusul este în continuare aici”. “În pofida cifrelor scăzute (de contagieri) poate izbucni oricând un focar”, a declarat, la rândul său, şeful guvernului, conservatorul Sebastian Kurz, care a cerut populaţiei “să nu arunce măştile, pentru că am putea avea nevoie din nou de ele”.

Austria a raportat, în ultimele săptămâni, între 20 şi 50 de noi contagieri zilnice, în condiţiile în care 100 de persoane sunt spitalizate, dintre care vreo 100 la terapie intensivă. Numărul total al contagierilor confirmate din martie este de circa 17.500 de persoane, iar cel al deceselor de 700.

Din septembrie se vor putea organiza evenimente în spaţii închise cu până la 5.000 de persoane, iar în aer liber cu 10.000 de persoane. Însă, aceste evenimente necesită o înregistrare voluntară a tuturor participanţilor şi respectarea unor reguli, precum menţinerea distanţării fizice şi rezervarea anticipată a locurilor. Astfel, autorităţile speră să poată controla lanţul de infecţii şi orice nou focar de coronavirus, fără a fi nevoie de plasarea în carantină a întregii populaţii locale, regionale, sau naţionale.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here