Ultima Ora

06:36 280 de noi paturi la Terapie Intensivă

Ministerul Sănătății pregătește operaționalizarea a 280 de noi paturi în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor. Noile locuri ar urma să fie instalate și funcționale într-o perioadă între 7 și 21 de zile, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

“Azi (miercuri – n.red.) am introdus în ordinul 555/2020 încă 24 de spitale, în totalitate sau doar cu o parte de ATI, urmând în 7 până la 21 de zile să operaționalizăm 280 de paturi de terapie intensivă. După evaluarea fiecărui spațiu în parte, de echipele de la inspecția sanitară de stat ISU și cele de la ANMDR vom face și avem în evaluare și necesarul de dotare, personal pentru a putea operaționaliza aceste 280 de paturi în perioade variind între 7 și 21 de zile”, a declarat ministrul Sănătății la începutul ședinței de guvern de miercuri seară.

Nelu Tătaru a spus că, la sfârșitul săptămânii, va exista și un prim raport cu spitalurile și secțiile lor de terapie intensivă care au fost verificate.

“În ceea ce privește verificările ample pe care le-am început, solicitarea mea către dumneavoastră este să finalizați toate aceste verificări și acestea să fie urmate de un raport comun cu DSU, astfel încât să ne facem o imagine asupra resurselor necesare pentru a putea finanța toate lucrările de reparație, de modernizare și, de asemenea, planul de măsuri de conformare la reglementările în vigoare în ceea ce privește instalațiile” a cerut premierul Ludovic Orban.

Comment here