Ultima Ora

06:32 Reapar declarațiile pe proprie răspundere

Ludovic Orban a vorbit, la Digi24, despre noile restricții care vor fi impuse cel mai probabil de luni. Astfel, românii vor avea nevoie de declarație pe proprie răspundere, atunci când vor circula după ora 22.00, iar magazinele vor fi închise la ora 21:00 dar nu și farmaciile, spune premierul.

“Pe timpul nopții va fi permisă deplasarea doar pentru activități absolut necesare. Deplasarea la muncă, din motive medicale, deci numai acele deplasări care sunt necesare. Magazinele vor fi închise vor fi închise la ora 21.00. Intervalul interzis de circulație va fi între orele 22.00, sau 23.00, până la 5.00 sau 6.00 dimineața. Nu o să închidem toate magazinele. Farmaciile le lași deschise. Benzinăriile trebuie lăsate deschise. Sunt activități esențiale.

Va fi, probabil, o declarație pe proprie răspundere. Mă deplasez cu un scop dintre cele care sunt într-adevar cele pentru care se permite deplasarea. Puțin ne-am mai îmbunătățit. E posibil să se accepte declarația pe format online, adică să arăți telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm, astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie. Vor fi amenzi pentru nerespectarea regulilor, în toată țara” a declarat Orban.

Comment here