Ultima Ora

06:32 Ministrul Economiei, Claudiu Năsui: Cred că trebuie reformate masiv companiile de stat

Companiile de stat trebuie reformate masiv şi trebuie puşi în funcţii doar acei oameni cu care să se facă reformă, a declarat, joi seara, la Antena 3, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

„Eu nu ştiu să fi fost o sarcină de serviciu, în 2016, ca demnitarii să fie prezenţi în consiliile de administraţie. Ştiu demnitari care nu au fost prezenţi în niciun consiliu de administraţie. Inclusiv eu am fost consilier şi nu am fost prezent în niciun consiliu de administraţie. Cătălin Drulă, la fel, Cristian Ghinea, de asemenea, ministru în Guvernul Cioloş. Cred că trebuie reformate masiv companiile (de stat, n.r.) şi atunci când reformezi companiile ai nevoie să-ţi pui oameni, deci practic va exista şi pentru Ministerul Economiei un proces de selecţie ca să punem oameni cu care chiar să facem reformă în acele companii”, a spus Năsui.

Demnitarul a menţionat că, la nivelul USR-Plus, există o bază de date cu CV-uri ale oamenilor din partid, dar şi din afara acestuia, din care pot fi aleşi în funcţie de competenţe pentru ocuparea unor funcţii.

„Noi, la USR-Plus, am organizat un foarte mare call de CV-uri. Practic, oamenii îşi pot trimite CV-urile şi avem o bază de date cu oameni şi din partid, şi din afara partidului, din care să putem alege pe bază de competenţe, atunci când avem nevoie să putem să alegem de acolo. În niciun caz nu trebuie să fie o sarcină de serviciu şi nici nu ştiu să fi fost o sarcină de serviciu în 2016, pentru că sunt mai multe exemple notabile”, a explicat Claudiu Năsui. 

Comment here