Ultima Ora

06:22 Unde se construieşte PRIMA stradă inteligentă din România

Prima stradă ”smart” din România se construiește la Cluj-Napoca, iar lucrările sunt pe ultima sută de metri, termenul de finalizare fiind 15 mai, a anunțat primarul Emil Boc pe pagina de Facebook.

Strada va avea mobilier urban modern, ce permite încărcarea telefoanelor mobile sau tabletelor prin porturi USB, două stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, iluminat inteligent, iar mijloacele de transport nemotorizate au prioritate. Lucrarea costă 4,3 milioane, bani ce provin din fonduri europene nerambursabile.

”Am verificat astăzi stadiul lucrărilor la str. Molnar Piuariu, proiect cu finanțare europeană ce presupune reamenajarea completă a tronsonului dintre străzile Fabricii de Zahăr și Dâmboviței, cuprinzând intersecția cu str. Teleorman. Investiția vizează crearea unui culoar pietonal modern, cu prioritizarea mijloacelor de transport nemotorizate. 48 de arbori noi vor completa copacii existenți pe acest tronson. De asemenea, va fi instalat mobilier urban modern, ce permite încărcarea telefoanelor mobile sau tabletelor prin porturi USB, precum și două stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, cu câte 2 locuri fiecare. Pe lângă reorganizarea spațială și dotările urbane menționate, este instalat un nou sistem de iluminat, inteligent, cu tehnologie LED și un sistem de irigare cu senzori”, a postat primarul Emil Boc pe pagina de Facebook.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here