Ultima Ora

06:22 Nemţii spun că un vaccin antiCovid ar putea fi disponibil din toamnă

Centrul specializat în boli infecțioase al guvernului german, Institutul Robert Koch, a anunțat, miercuri, că se așteaptă ca un vaccin împotriva coronavirusului să fie disponibil din toamnă, avertizând însă că ar putea dura mai mult până ca pandemia să fie adusă sub control, relatează Reuters.

„Proiecțiile preliminare arată că disponibilitatea unuia sau mai multor vaccinuri ar putea părea posibilă până în toamna lui 2020”, a notat institutul pe website-ul său, avertizând însă că „ar fi periculos să avem încredere în acest moment că o vaccinare în toamna lui 2020 poate controla pandemia”. ​Impactul unui vaccin ar putea fi limitat din cauza mutațiilor virale și fiindcă primele produse care ajung pe piață ar putea oferi doar o imunitate de scurtă durată, potrivit institutului.

Compania germană BioNTech, care lucrează, alături de gigantul farmaceutic american Pfizer, la dezvoltarea unui vaccin, a anunțat din nou, marți, că intenționează să ceară o autorizare de urgență pentru potențialul vaccin din luna octombrie, dacă testele clinice vor avea succes.

Tot, marți, Rusia a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea unui vaccin împotriva COVID-19 fără însă a prezenta datele testărilor clinice avansate, cauzând scepticism la nivel internațional cu privire la eficiența și siguranța acestuia.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here