Ultima Ora

06:10 Cum se vor înscrie elevii la facultate

Epidemia de COVID-19 simplifică înscrierea la facultate. În acest an, un elev de clasa a XII-a poate să-şi trimită dosarul de înscriere la facultate online, fără să fie nevoit să mai meargă personal.

“Ministerul Educaţiei şi Cercetării a permis universităţilor româneşti accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, pentru a facilita procesul de admitere în sistem on-line în instituţiile de învăţământ superior”, precizează Ministerul Educaţiei.

Practic, universităţile pot verifica rezultatele obţinute de absolvenţii clasei a XII-a, în urma susţinerii examenului naţional de bacalaureat, iar astfel se evită prezenţa fizică a candidaţilor la înscrierea pentru admiterea la facultate.

Singura facultate, de la Universitatea București, unde în acest an se va da examen, va fi Facultatea de Drept. La celelalte admiterea va fi în baza mediei și a unor note obținute la bacalaureat la diferite discipline, în funcție de specificul facultății, a declarat rectorul Universității București, Marian Preda. O situație similară va fi și la Universitatea de Vest din Timișoara, unde în această vară se va da examen doar la facultățile vocaționale – Arte și Muzică.

Rectorul Universității București a precizat că examenul pentru Facultatea de Drept a Universității București este programat pentru 22 iulie. La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca nu s-a stabilit, încă, cum va avea loc examenul de admitere.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here