Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorj Domino: Cine a CÂȘTIGAT și cine a PIERDUT alegerile, în Gorj. La alegerile europarlamentare, care au avut loc duminică, 26 mai a.c., au votat 145.590 de gorjeni, din 298.952 înscriși pe liste. Potrivit rezultatelor de până în această dimineață, la ora 03.00, când se număraseră voturile în 324 de secții, PSD conducea detașat, cu 42.980 de voturi, adică 29,5%,  urmat de PNL cu 31.354 de voturi, (21,5%), podiumul fiind completat de ALDE cu 15.442 de voturi, reprezentând 10,6%. Alianța USR 2020 USR PLUS a obținut 10,3%, în Gorj, urmată de PRO România cu 9,3%, Partidul Mișcarea Populară cu 5,5% de voturi.

Gorjeanul: Gorjul roșu a intrat cu dreptul în Parlamentul European: 48,62%, prezența la europarlamentare, 36,83%, cea de la referendum. Județul Gorj a înregistrat cea mai mare prezență la urne pentru europarlamentare, de până acum. Nu numai interesul pentru acest scrutin este istoric, ci și rezultatele sunt surprinzătoare. Județul roșu, cum a fost numit în ultimele două decenii, s-a decolorat puțin. Asta poate și pentru că, ieri, mai multe comune din Gorj, dar și municipiul Motru ca și satele componente, localități fără obiective culturale, au primit vizita turiștilor ,,electorali”. Motru, și mai ales secția 58 și Roșiuța, se aflau în top în privința numărului mare de electori în listele suplimentare. Și Bustuchinul se laudă cu un număr mare de votanți în listele suplimentare. În această comună a câștigat ALDE, primarul preluând culoarea acestui partid, pe locul al doilea aflându-se PSD. În comune ca Prigoria și Fărcășești, cu edili liberali, au câștigat social-democrații, liberalii fiind pe locul doi, respectiv trei după ALDE.

Pandurul: Hidroelectrica acoperă peste 60% din piață. România avea sâmbătă seara un consum de energie de 6.600 MWh, la care se adăuga un export de peste 200 MWh. Mai mult de 60% din producție era acoperită de Hidroelectrica, pe locul al doilea fiind cărbunele cu doar 17% din piață, apoi energia nucleară cu 10%. Această primăvară a fost favorabilă energiei hidro și eoliene, vremea fiind capricioasă, cu multe ploi, iar vântul a bătut destul de tare.

Pandurii Târgu-Jiu a reuşit să se salveze de la retrogradare cu o etapă înainte de  finalul acestui sezon. Gorjenii au învins în etapa de sâmbătă cu scorul de 1-0 pe ASU Poli Timişoara, în faţa unor tribune arhipline ale terenului sintetic, mulţi suporteri venind la meci să ajute echipa. Din punct de vedere sportiv Pandurii s-a salvat de la retrogradare cu o etapă înainte de final. Prezenţa în Liga 2 şi în viitorul sezon însă mai depinde de o decizie administrativă a conducerii care are de plătit în decurs de o săptămână o sumă importantă către doi jucători care au reclamat echipa gorjeană la FIFA.

Impact în Gorj: Căsătorie într-un salon de la Terapie Intensivă. Mireasa avea în mână o perfuzie. Doi târgujieni s-au căsătorit duminică într-un salon de la Terapie Intensivă din cadrul Secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Constantin Anghel, în vârstă de 41 de ani, și Maria Guță, de 51 de ani, din municipiul Târgu Jiu, s-au căsătorit în fața primarului municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Cununia era programată să se desfășoare la Casa de Căsătorii de la Primăria Târgu Jiu, dar, cu numai câteva zile înainte de eveniment, Maria a suferit un infarct și a ajuns la spital. Cei doi soți trăiesc împreună de 15 ani și au o fetiță în vârstă de 11 ani.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici