Propunere USR: 50% din banii plătiți pe certificatele de carbon să se întoarcă în Gorj

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Atacuri dure la adresa guvernanților, acum, în campania electorală pentru europarlamentare, lansate la Târgu-Jiu, de Cristina Prună, deputat USR. Conform spuselor sale, europarlamentarii PSD și ALDE au votat, anul trecut, împotriva energiei pe cărbune.

Prună, membru în Comisia de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, a venit la Târgu-Jiu pentru a explica ce înseamnă toată această chestiune a certificatelor de carbon, pentru plata cărora Complexul Energetic Oltenia a împrumutat, în acest an, 500 de milioane de lei de la bănci. Deputatul USR a declarat că banii plătiți pe certificate ajung la bugetul statului și s-ar putea întoarce înapoi la CEO pentru retehnologizarea capacităților de producție.

Cristina Prună a criticat PSD și ALDE pentru dublul discurs, acuzându-le c-au votat la Parlamentul European împotriva subvenționării energiei pe combustibili fosili.

Florin Șarapatin, reprezentant PLUS, prezent în conferința de presă alături de deputatul USR, a precizat că statul român a încasat, în ultimii 3 ani, peste 1 miliard de euro din vânzarea certificatelor de carbon, 29% din bani ajungând la Ministerul de Finanțe iar 71% la Administrația Fondului de Mediu. Șarapatin crede că guvernanții au folosit banii obținuți pe certificatele de carbon pentru returnarea taxei auto.

Deputatul Cristina Prună a anunțat că USR va încerca să modifice legislația, astfel încât 50% din sumele încasate de stat pe certificatele de carbon, să se întoarcă în Gorj.


1 Comentariu pentru “Propunere USR: 50% din banii plătiți pe certificatele de carbon să se întoarcă în Gorj”

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici