Cula Cornoiu își deschide porțile la sfârșitul săptămânii

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Cula Cornoiu își deschide porțile la sfârșitul acestei săptămâni, pentru oricine dorește să îi treacă pragul la Curtișoara.

Administrată în sistem privat și restaurată cu mari eforturi financiare și umane, Cula Cornoiu este singura de la nivelul județului care se prezintă în condiții excelente pentru a fi vizitată în orice zi a anului. De vineri dimineața și până duminică seara tot domeniul care o înconjoară la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara poate fi vizitat de oricine dorește să vadă o clădire care este o bijuterie arhitectonică.

Administrată de arhitectul Pierre Bortnowski, moștenitor al foștilor proprietari, cula va găzdui, la sfârșitul acestei săptămâni, o expoziție cu fotografii ale celorlalte construcții similare din județ, aflate însă, din păcate, într-o stare avansată de degradare. În interior se regăsesc schițe cu soluțiile propuse de specialiști pentru restaurarea celorlalte cule din județ, dar pentru care autoritățile nu au făcut nimic în ultimii ani. Dintre acestea, cea mai cunoscută este Cula de la Șiacu, din comuna Slivilești, clădirea fiind la un pas de a face implozie din cauza stării de degradare în care se află.

Culele sunt construcții fortificate specifice doar zonei Olteniei, în urmă cu trei secole ele având rolul de a-i apăra pe proprietarii lor de invadatorii turci.

1 Comentariu pentru “Cula Cornoiu își deschide porțile la sfârșitul săptămânii”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici