COD GALBEN de inundații pe principalele râuri din Gorj

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Principalele râuri din Gorj sunt sub o avertizare de cod galben de inundații după ce județul a fost și el plasat, până vineri dimineața, sub cod galben de ploi puternice. Riscul de viituri se menține ridicat până vineri, la ora 14.00, pe râurile Motru, Jiu, Olteț și Gilort, dar și pe alte râuri din județ.

Fenomenele vizate de avertizarea de cod galben se referă la scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Avertizări de acest gen au fost emise și pentru alte râuri importante din zona de sud a țării, dar și din Ardeal. Cursurile de apă sunt monitorizate permanent la nivel de județ de Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj, care, ieri, împreună cu ISU Gorj, tocmai a organizat un amplu exercițiu în care erau simulate inundații puternice pe râul Jiu, în zona comunei Bâlteni. Județul Gorj se află până vineri dimineața la ora 6.00 sub avertizare de cod galben de ploi puternice.

Meteorologii anunță precipitații de 25 l/mp, dar, în unele locuri cantitățile căzute pot ajunge și la 50 l/mp. Specialiștii spun că, pe parcursul avertizării se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină, la Târgu-Jiu începând deja să plouă puternic în cursul după-amiezii.

1 Comentariu pentru “COD GALBEN de inundații pe principalele râuri din Gorj”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici