PROGNOZE privind procentele de la europarlamentare

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Prognoze, în cea de-a treia săptămână de campanie electorală, privind rezultatul alegerilor europarlamentare din 26 mai, în județul Gorj. Dan Ilie Morega crede că PSD va câștiga cu 7-8 procente în fața  PNL. Pantelimon Manta este convins, însă, că liberalii nu vor depăși 20%, deși se așteaptă la un scor strâns pe Târgu-Jiu între PSD și PNL. Două momente au atras atenția și au stârnit comentarii vii, până la acest moment al campaniei electorale: summitul de la Sibiu și maneaua lui Guță.

Dan Ilie Morega a observat ciudățeniile actualei campanii electorale. Fostul deputat a rămas surprins să vadă că partidele mari s-au axat pe mitinguri organizate în orașe mici și nu în capitalele de regiuni.

În plus, Morega critică faptul că liberalii au profitat electoral de summitul Consiliului European de la Sibiu, dar și faptul că PSD i-a comandat o manea lui Nicolae Guță.

Morega estimează scoruri pentru 26 mai, în Gorj: PSD spre 33%, PNL în jurul a 25%. Crede că unii dintre primarii PSD din județ vor direcționa voturi către ALDE.

Viorel Caragea consideră că actuala campanie electorală este cea mai agresivă din 1990 încoace. În plus, comentează că există și ”un război al frustraților”, adică al politicienilor plecați din partidele mari și care și-au făcut noi formațiuni.

Pantelimon Manta zice că summitul de la Sibiu, deși a adus prestigiu României, a divizat societatea prin refuzul președintelui Klaus Iohannis de a invita premierul sau președinții camerelor.

Cât despre Gorj, Manta nu crede că liberalii vor depăși 20 de procente. Se așteaptă la un rezultat mai bun pe Târgu-Jiu, grație primarului Marcel Romanescu.

Nicolae Ivan, directorul redacției Sabotorii Gorjului, care și-a și anunțat susținerea pentru partidul lui Cătălin Ivan, Prodemo, ar vrea ca voturile anti-PSD să meargă către partidele mici și nu către PNL. În opinia sa, liberalii și social-democrații se ceartă doar în campaniile electorale, în rest au relații foarte apropiate.


Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici