Primele finaliste Eurovision 2019 după prima semifinală

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Cehia, Australia, Islanda, San Marino şi Slovenia s-au calificat în finala Eurovision 2019, care va avea loc sâmbătă, după ce au trecut, marţi seară, de prima semifinală, care s-a desfăşurat pe scena de la Expo Tel Aviv, din Israel.

Prima semifinală Eurovision 2019 a generat următoarele 10 finaliste:

Grecia – Better Love (Katerine Duska)
Belarus – Like It (ZENA)
Serbia – Kruna (Nevena Božović)
Cipru – Replay (Tamta)
Estonia – Storm (Victor Crone)
Republica Cehă – Friend of a Friend (Lake Malawi)
Australia – Zero Gravity (Kate Miller-Heidke)
Islanda – Hatrið mun sigra (Hatari)
San Marino – Say Na Na Na (Serhat)
Slovenia – Sebi (Zala Kralj & Gašper Šantl)

Șapte țări au ieșit din concurs: Muntenegru, Finlanda, Polonia, Ungaria, Belgia și Portugalia.

Cele 10 se alătură în concurs altor 6 melodii pre-calificate: Israel, Spania, Franța, Germania, Italia și Regatul Unit – țara gazdă și principalii finanțatori. România va intra în concurs joi seara, pe 16 mai, în cea de-a doua semifinală Eurovision 2019. Vor rezulta alte 10 cântece finaliste. Ultima etapă va avea loc pe 18 mai 2019, la Expo Tel Aviv.

Anul acesta, sub sloganul “Dare to dream”, concursul Eurovision are loc la Tel Aviv, în Israel, după ce precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta acestei ţări, Netta, cu piesa “Toy”.

Reprezentanta României, Ester Peony, va urca pe scena Eurovision Song Contest joi, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs. Alături de reprezentanta României, în a doua semifinală participă: Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.

În România, concursul internaţional, cu semifinalele de marţi şi joi şi marea finală, de sâmbătă, este transmis în exclusivitate de Televiziunea Română, pe TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici