Senatorul Iriza: Bunoaica, sluga lui Vâlceanu. Am depus initiativă pentru pensionarea cu 2 ani mai devreme

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Senatorul Iriza anunță c-au fost făcute demersuri pentru ca minerii energeticienii din Complexul  Energetic Oltenia să iasă la pensie cu 2 ani mai devreme. Legea este la avizare la Consiliul Consultativ, urmând ca-n trei săptămâni să ajungă la Camera Deputaților. Precizările au venit în contextul în care sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, a anunțat grevă japoneză și proteste la București, pe parcursul săptămânii viitoare.

Liderii sindicali Constantin Crețan și Constantin Mitrescu critică intenția lui Nicu Bunoaica de a organiza grevă japoneză pentru reducerea vârstei de pensionare, săptămâna viitoare, între 25 și 31 martie.

Lui Crețan i se pare ”cea mai proastă formă de manifestare”.

Președintele Sindicatului Lignitul Oltenia crede că Bunoaica este folosit de diverși politicieni, care i-au făcut intrarea și posturile naționale de televiziune.

Constantin Crețan spune că problema care-l îngrijorează cel mai mult, acum, este intenția guvernanților de a trece termocentralele de la Craiova pe gaze naturale, ceea ce ar însemna moartea bazinului minier Motru.

Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, crede că Nicu Bunoaica este manevrat de ”niște frustrați”. Greva japoneză nu i se pare o soluție, spune că nu ține de administrația CE Oltenia reducerea vârstei de pensionare.

Senatorul PSD Scarlat Iriza ne-a anunțat că, alături de ceilalți parlamentari social-democrați de Gorj, a depus la parlament o inițiativă care va ajuta angajații CE Oltenia să iasă la pensie cu doi ani mai devreme.

Iriza acuză că Bunoaica este ”sluga” deputatului PNL Dan Vâlceanu.

Deputatul liberal Dan Vâlceanu îi acuză pe parlamentarii puterii că ignoră vocea angajaților Complexului Energetic Oltenia care, la greva din ianuarie, au cerut reducerea vârstei de pensionare de la 57 la 53 de ani.

În ciuda criticilor aduse de colegii din sindicate, Nicu Bunoaica nu renunță la ideea de a organiza grevă japoneză săptămâna viitoare. Liderul de la Lupoaia îi taxează dur pe Crețan și Mitrescu.


1 Comentariu pentru “Senatorul Iriza: Bunoaica, sluga lui Vâlceanu. Am depus initiativă pentru pensionarea cu 2 ani mai devreme”

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici