Bunoaica: Mă bucur că minerii au câștigat procesul. Erau foarte îngrijorați

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, în favoarea minerilor care, în ianuarie, au făcut grevă spontană pentru drepturi salariale.

Cauza a fost trimisă spre rejudecare la Tribunalul Gorj.“Admite apelurile. Anulează în tot sentinţa. Trimite cauza spre rejudecare primei instanţe. Definitivă”, a decis Curtea de Apel pe 13 martie.

Tribunalul Gorj admitea, pe 16 ianuarie, solicitarea CE Oltenia de încetare a grevei minerilor în mai multe cariere, stabilind că protestul este ilegal. Greva spontană din ianuarie a durat 6 zile iar CEO a rămas aproape fără rezerve de cărbune.

Tot pentru o grevă spontană, Nicu Bunoaica a pierdut un proces la Curtea de Apel Craiova. Acum, liderul sindical de la Cariera Lupoaia s-a bucurat să afle decizia de miercuri a instanței.

Bunoaica a purtat o discuție cu managerul Sorin Boza, pe tema angajării de ucenici pe posturile deficitare din cadrul companiei.

În ianuarie, șefii din Complexul Energetic Oltenia luau în calcul să angajeze tineri de peste 16 ani, cărora să li se încheie contracte de ucenicie. Conform unei hotărâri de guvern aprobate anul trecut, companiile pot beneficia de un ajutor de la stat 2.250 de lei pe lună,  pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie.


1 Comentariu pentru “Bunoaica: Mă bucur că minerii au câștigat procesul. Erau foarte îngrijorați”

  1. [...] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online [...]

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici