UATAA Motru, obligată să achiziționeze certificate de carbon în valoare de 2,4 milioane de lei

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

UATAA Motru, din nou în situație critică. Până la 30 aprilie, trebuie să achite certificate de carbon în valoare de 24 de miliarde de lei vechi. Informarea a ajuns abia acum câteva zile la mapa consilierilor locali. Directorul Eugen Corcoață zice că Primăria Motru este proprietarul uzinei, și ea trebuie să rezolve problema. Primarul Gigel Jianu nu are încă un buget, dar dă asigurări că va găsi soluții.

Printr-o adresă trimisă pe 19 februarie, administratorul special al Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă Motru informează Consiliul Local că trebuie achiziționate certificate de carbon pe 2018. Suma totală: 2,4 milioane de lei, la un preț al certificatului de 25 de euro. Termenul limită: 30 aprilie.

Eugen Corcoață

Corcoață ne-a mai spus că Primăria Motru ar avea datorii de 67 de miliarde de lei vechi către UATAA, reprezentând pierderi induse, subvenții și banii pe căldura consumată. Zice că dacă ar primi această sumă, ar putea cumpăra și certificatele. În caz contrar, de la 30 aprilie vor curge penalitățile impuse de Uniunea Europeană.

Viceprimarul municipiului Motru, Cosmin Morega, consideră că problema certificatelor de carbon, de care a aflat de câteva zile, este una delicată, destul de dificil de rezolvat.

Morega spune că Primăria Motru a întrerupt în ultima vreme, din lisa banilor, colaborarea cu diverse firme de servicii, deși sumele datorate erau mici.

Ilie Petrescu, consilier local, crede cătrebuie făcute rapid demersuri la Consiliul Județean și Prefectura Gorj și ceruți bani din fondul de rezervă al guvernului.

Primarul Gigel Jianu așteaptă bugetul, pentru a vedea dacă există sume disponibile și pentru uzina care furnizează apa caldă și căldura în Motru.

Cât despre datoriile de 67 de miliarde de lei vechi, Jianu este nemulțumit că an de an se alocă bani pentru pierderile induse, generate de starea proastă a liniei tehnologice a UATAA.1 Comentariu pentru “UATAA Motru, obligată să achiziționeze certificate de carbon în valoare de 2,4 milioane de lei”

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici