Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorj Domino: Ministrul Energiei vine de la Bruxelles la Craiova 2, cu temele făcute privind decarbonarea. Pentru a atinge ţintele impuse de Uniunea Europeană privind decarbonarea şi pentru a răspunde unor provocări precum asigurarea securităţii energetice sau suportabilitatea costurilor pentru populaţie este nevoie de toate formele de tehnologii curate, consideră ministrul Energiei, Anton Anton. Acesta a fost prezent, miercuri, la Bruxelles la conferinţa organizată de către Ministerul Energiei, în colaborare cu Forumul Atomic European (FORATOM) şi Forumul Atomic Român (ROMATOM), în contextul deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar astăzi va face o vizită de lucru la Termocentrala Craiova 2 ce aparține Complexului Energetic Oltenia.

Pandurul: Gara din Târgu-Jiu, în stare deplorabilă. Ponta și Văcaru cer soluții. Starea deplorabilă în care se află gara din Târgu-Jiu i-a determinat pe cei doi deputați de Gorj să ceară explicații Ministerului Transporturilor. Gara a fost prinsă într-o listă de investiții, dar reabilitarea se lasă așteptată. Între timp, a devenit cămin pentru oamenii străzii. “Imobilul se află într-o stare deplorabilă, călătorii plângându-se de condițiile improprii din clădire. Gara municipiului Târgu-Jiu își întâmpină călătorii cu mizerie și mirosuri greu de suportat, iar de ani buni, aceasta a devenit adăpostul oamenilor străzii, pe timpul iernii, sălile de așteptare ale gării se transformă în dormitoare pentru aceștia”, descriu deputații Alin Văcaru și Victor Ponta situația în care se regăsește gara din Târgu-Jiu.

CE Oltenia își face parcuri fotovoltaice. Compania și-a propus să construiască în următorii ani două parcuri fotovoltaice, pe haldele depozitelor de zgură de la Rovinari și Turceni. Sorin Boza, președintele Directoratului companiei, a vorbit despre acest proiect la o conferință pe teme de energie. „CE Oltenia vrea să facă două parcuri de 70 MWh şi 50 MWh. Avem un plan aprobat în urmă cu o lună pentru următorii 10 ani, în cadrul căruia au fost aprobate şi aceste parcuri. Planul este aprobat şi de Ministerul Energiei, şi de Fondul Proprietatea”, a declarat Sorin Boza.

Gorjeanul: Corpul de Control al ministrului Educației, iar la Inspectoratul Școlar Gorj. Sunt verificate școlile postliceale sanitare private și de stat. Pentru a două oară anul acesta, Corpul de Control al ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, se află la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. De această dată, sunt vizate școlile postliceale cu profil sanitar și de asistență psihopedagogică, atât din sistemul de stat, cât și din cel privat. Șase unități din Gorj sunt vizate de acest control, impus, se pare, de la nivel național, susține purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj, Georgeta Popescu.

Șeful Hidroelectrica: Am aflat din presă despre fuziunea cu CEO. Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica, susține că a aflat din presă despre intenția Ministerului Energiei de a reorganiza producţia de electricitate prin înfiinţarea unei noi companii care să includă atât hidrocentrale, cât şi termocentrale. „Glumeam pe culoar că deja pregătim fuziunea. Acum, într-o notă mai serioasă, ideea de a avea o companie energetică campioană cu o anvergură internațională a existat, au fost mai multe scenarii”, a spus Badea. Potrivit directorului Hidroelectrica, cea mai bună variantă ar fi fost cea vehiculată în urmă cu mai bine de zece ani, de înființare a Electra și Hidroenergetica.

Impact în Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, la judecată cu o femeie decedată. CJAS a dat în judecată o persoană decedată pentru că a beneficiat ilegal de o compensație la medicamente mult mai mare decât cea prevăzută de lege. Femeia a decedat între timp. Motivul pentru care a fost dată în judecată este că a beneficiat de o compensație la medicamente de 90%, față de 50% cât avea dreptul. Suma pe care CJAS Gorj o solicită este de numai 90 de lei. Casa vrea să recupereze banii de la moștenitori.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici