Radu Miruță cere implicarea PARLAMENTARILOR. ”20 de gorjeni, batjocoriți și maltratați în Islanda!”

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Situație disperată! 20 de gorjeni, plecați la muncă în Islanda, au ajuns să fie batjocoriți și maltratați.

Oamenilor nu le-au făcut plătite salariile sau orele suplimentare și au fost dați afară din locuințele și așa mizere.

Cazul ne-a fost adus la cunoștință de liderul USR Gorj, Radu Miruță, care le-a cerut parlamentarilor partidului din cadrul Comisiei de Muncă, să facă demersuri oficiale pentru a angaja un avocat.

Miruță n-a povestit în ce hal au ajuns să fie batjocoriți gorjenii aflați la muncă în Islanda care, acum, strigă cu disperare după ajutor.

Liderul USR Gorj deține lista cu cei 20 de gorjeni aflați în Islanda, majoritatea din Târgu-Jiu. Radu Miruță speră ca mediatizarea cazului să-i sensibilizeze și pe parlamentarii de Gorj.


2 Comentarii pentru “Radu Miruță cere implicarea PARLAMENTARILOR. ”20 de gorjeni, batjocoriți și maltratați în Islanda!””

 1. Ambasada României la Copenhaga

  Stimate domn,

  Ambasada României la Copenhaga
  Începând cu data de 05 februarie Ambasada României la Copenhaga a fost în contact permanent atât cu reprezentantul muncitorilor din Islanda domnul Peptenatu Valeriu Marius cât și cu reprezentanții sindicatului islandez EFLING.
  Au fost contactate autoritățile islandeze inclusiv sindicatul EFLING din care fac parte cetățenii români. Sindicatul EFLING a luat la cunoștință de doleanțele cetățenilor români și asigură reprezentarea juridică gratuită a acestora având în vedere în primul rând recuperarea restanțelor salariale cuvenite cetățenilor români precum și negocierea colectivă a contractelor de muncă cu confederația lucrătorilor din Islanda.
  De asemeni autoritățile islandeze au demarat o anchetă amplă împotriva agenției MENN I VINNU prin care muncitorii români au ajuns să lucreze în Islanda și care le-a intermediat contractele de muncă.
  Consulul Onorific al României în Islanda s-a implicat din primele momente fiind în permanent contact cu autoritățile islandeze și cu cetățenii români.
  Suntem în permanent contact atât cu cetățenii români cât și cu autoritățile islandeze urmârind evoluția cazului.
  Domnul Peptenatu reprezentantul cetățenilor români a mulțumit Ambasadei României la Copenhaga pentru implicare și promptitudine inclusiv la data de 18.02.2019.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici