Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pandurul: O primărie din Gorj este în aer. După primar, și viceprimarul este pus pe tușă de instanță. Locuitorii din Stoina nu mai au conducere la primărie! Mandatul primăriței alese în 2016, Ioana Bușe, a încetat după o condamnare în instanță, iar de săptămâna aceasta localitatea nu mai are nici viceprimar, declarat, definitiv, incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). În iunie 2018, Ioana Bușe și-a pierdut mandatul de primar după ce a fost condamnată definitiv la un an şi şase luni de închisoare pentru acordarea ilegală de subvenţii agricole, în baza unor acte emise de primărie. În locul ei a fost numit viceprimarul, tot de la PSD, Cristian Ionescu, și el implicat într-un dosar. Ulterior, fosta primăriță a devenit consilierul personal al lui vicelui Ionescu.

Weber, din nou în cărți pentru un post de ministru. Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, marţi seara, că renunţă la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, după ce preşedintele Iohannis a respins-o de trei ori. Presa centrală dă pe surse cinci posibili înlocuitori, unul dintre ei fiind  deputatul de Gorj Mihai Weber.  Numele său a mai fost vehiculat în trecut pentru portofoliul de la Ministerul Apărării Naționale.

Gorj Domino: Firma care a construit supraînălțarea cu probleme a Penitenciarului Târgu-Jiu, sub urmărire penală. Novara T Impex SRL din Dolj, firma care a realizat la Târgu-Jiu și la Motru mai multe construcții cu probleme, mai exact supraînălțarea închisorii municipale, unitatea de detenție având un litigiu pe construcție cu societatea craioveană, blocurile ANL și ștrandul de la Motru, investiție care s-a lăsat tot cu litigii cu autoritățile locale, este urmărită penal. Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti.

CEO pune la bătaie 19,8 milioane de lei pentru modernizarea benzilor transportoare la depozitul nou al Carierei Roșia. În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor CEO, ce va avea loc pe 21 februarie, la București, va fi supusă la vot o notă de informare privind demararea procedurii de achiziție și încheierea contractului rezultat în urma finalizării procedurii de atribuire având ca obiect ,,Demontarea, transportul, montarea, reparația generală și modernizarea benzilor transportoare din depozitul nou de cărbune al Carierei Roșia”. Achiziția a fost cerută, în decembrie, de Direcția Minieră a CEO. Depozitul nou de la Roșia va trebui să asigure depozitarea a 90.000 t de cărbune.

Gorjeanul: Inspector de muncă, manipulat de familia unui procuror în războiul personal, dus împotriva inspectorului șef al ITM Gorj. Numirea lui Liviu Ovidiu Ilie, în luna iunie 2013, în funcția de inspector șef adjunct Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, a transformat instituția într-un câmp de bătălie personală pe care acesta a dus-o continuu, ani de zile, în încercarea de a-și îndeplini visul, acela de a deveni inspector șef. În tot acest timp, i-a fost alături soția sa, Lavinia Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, iar când a fost nevoie să lupte pe toate planurile, cei doi s-au folosit inclusiv de unul dintre subordonații de la ITM, Liviu Ungureanu, prins într-un hățiș de acțiuni în instanță care i-a afectat cariera și mai ales familia.

Impact în Gorj: Pregătiri pentru începerea lucrărilor de la Stadionul Municipal. Reprezentanții societății care a câștigat licitația pentru restul lucrărilor rămase de executat la Stadionul Municipal Târgu-Jiu se ocupă de proiectare, după care va fi demarată execuția. „Angajații societății se află pe stadion. În această perioadă se va finaliza partea de proiectare, iar după data de 1 martie sau chiar mai devreme se va intra în execuția lucrărilor“, a anunțat primarul Municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.Valoarea totală a acestor lucrări suplimentare, care au o durata de 4 luni, este de 23,30 de milioane de lei, din care 17,95 de milioane de lei asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin CNI, iar 5,35 de milioane de lei reprezintă finanțarea de la bugetul local al Târgu-Jiului.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici