Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Impact în Gorj: Drum expres între orașul lui Brâncuși și capitala Băniei. Drumul expres Craiova – Târgu Jiu a intrat în linie dreaptă. Cel puțin asta susține deputatul PSD Mihai Weber care este convins că lucrările vor demara în cel mai scurt timp, după ce Guvernul a alocat sumele necesare. “Cea mai importantă investiție în infrastructura rutieră, pentru care am făcut în ultimii ani nenumărate demersuri în calitate de parlamentar, proiectul meu de suflet ca deputat, este drumul expres Craiova – Târgu Jiu. În cadrul proiectului de buget pentru anul 2019, aprobat de Guvernul României, au fost alocate fonduri pentru demararea investiției. Au fost alocate fonduri de la bugetul de stat și pentru proiectul de construcție a variantei de ocolire a municipiului Târgu-Jiu. De asemenea, următoarele drumuri au primit fonduri pentru modernizare: DN 67B Scoarța – Pitești, DN 66 Bumbești-Jiu-Petroșani,  6B – Satu Nou – Hurezani și 67D Târgu Jiu – Peștișani”, a anunțat parlamentarul Mihai Weber.

Gorj Domino: Verificări ale polițiștilor și procurorilor, la Spitalul Târgu-Jiu! Medicul Elena Vlad, la Poliție! Cadavrul femeii, ridicat de acasă de legiști și criminaliști, pentru necropsie. Organele judiciare efectuează verificări în cazul incidentului de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, după apariția în presă a unor imagini cu o pacientă cu afecțiuni psihiatrice, în sânii goi, care era sărutată și pipăită, printre gratii, de alți doi pacienți. Polițiștii au demarat cercetări și cu privire la o altă situație relatată de mass-media, în care medicul Elena Vlad ar fi refuzat să-i facă o manevră spitalicească unei paciente motivând, în foaia de observație, că bronhoscopia nu se poate efectua din lipsă de personal și din cauza salarizării necorespunzătoare. Femeia de 63 de ani, a decedat, sâmbătă, într-un spital din Craiova, unde fusese transferată în urmă cu trei zile. Potrivit unor surse apropiate familiei, poliția și Parchetul au deschis o anchetă în cazul morții femeii, fiind efectuate cercetări doar cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă. Mai mult, trupul neînsuflețit al femeii a fost ridicat, luni seara, de Medicina Legală Gorj și polițiști de la Serviciul Criminalistic.

Pandurul: Ișfan cere sprijin politic pentru păstrarea claselor de a IX-a. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj a cerut sprijinul parlamentarilor Gorj în ceea ce privește solicitarea Ministerului Educației de reducere a numărului claselor de a IX-a în noul an școlar. Inspectoratul a propus 125 de clase, dar ministerul de resort a anunțat că aprobă doar 115, în ideea în care o clasă ar avea 28 de cursanți. Conducerea inspectoratului spune că, în situația în care ministerul nu va reveni asupra deciziei, vor fi afectate multe licee, în special cele din mediul rural, care nu vor avea cum să strângă elevi pentru o clasă.

Gorjeanul: Avocații gorjeni, cu banderole albe pe braț, în semn de protest. Avocații din cadrul Baroului Gorj anunță proteste. Apărătorii vor purta banderole albe pe braț, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. ”Vor fi 250 de avocați care vor protesta. La început purtăm banderole albe, ulterior vom acorda asistența juridică din oficiu doar pentru cazurile de arestare și, dacă nu suntem invitați în vederea renegocierii protocolului la Minister, atunci nu se va mai acorda niciun fel de asistență juridică din oficiu în penal. S-a solicitat renegocierea protocolului, care nici nu cuprinde toate situațiile de apărare a asistenței juridice din oficiu și privind remunerația avocaților din oficiu, care mi se pare una derizorie la momentul actual”, a declarat Florin Homescu, decanul Baroului Gorj. Avocații solicită, printre altele, majorarea onorariilor, reglementarea prin protocol a remuneraţiilor cuvenite curatorilor şi eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici