Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: Accident la Târgu-Jiu! Patru tineri au fost răniți, după ce s-au oprit cu mașina într-o țeavă de gaze. Circulaţia rutieră pe strada Narciselor, din Târgu-Jiu, a fost blocată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, timp de aproximativ trei ore, după ce o maşină a lovit o conductă magistrală de gaz care a fost avariată. Șoferul și trei pasageri din autoturism au fost răniți. Pompierii au asigurat măsurile de siguranță până la sosirea echipelor companiei de gaz. O adolescentă de 17 ani a suferit rănit grave, fiind transportată la un spital din București.

Impact în Gorj: Pacienta care a fost refuzată de medicul Elena Vlad a decedat. Pacienta în vârstă de 63 de ani, care a fost refuzată de către medicul pneumolog Elena Vlad, a decedat la spitalul din Craiova. Aceasta suferea de o serie de afecțiuni respiratorii. Pacienta a fost internată la ATI, iar medicii au solicitat efectuarea unei aspirări bronșice, însă medicul Elena Vlad nu a efectuat această manevră. „Nu se poate realiza aspirat bronşic în boală infecţioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât şi lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”, a scris Vlad pe fișa de observație.

Pandurul: Personalul TESA, vizat de concedierile din CE Oltenia. CE Oltenia va disponibiliza până la mijlocul acestui an 200 de persoane, conform unui program de restructurare aprobat în urmă cu mai mulți ani. Surse din companie spun că administrația intenționează ca aceste plecări să fie din rândul personalului TESA. Mai mult, Directoratul ar fi dat și o hotărâre prin care le dă posibilitatea angajaților să plece la cerere, în schimbul unor plăți compensatorii. Conform planului inițial, 700 de concedieri ar fi trebuit efectuate în 2019 de CE Oltenia, dar numărul a fost redus la 200.

Au primit banii pe case, dar nu s-au mutat. CE Oltenia trece la demolări. Câteva zeci de case afectate de alunecările de teren din satul Seciuri vor fi demolate de compania energetică. Localnicii au fost despăgubiți de Complexul Energetic Oltenia și mulți dintre ei urmează să fie evacuați în primăvară. Este vorba despre cei care au solicitat bani în schimbul locuințelor aproape distruse de alunecările de teren. În schimb, cei care au vrut să le fie ridicate case vor mai avea de așteptat. CEO a cumpărat teren în Drăgoieni, dar construcțiile încă nu sunt gata.

Gorj Domino: Bust comemorativ Nicolae Mischie, la intrarea în Rectoratul UCB! Placă comemorativă și la Facultatea de Drept. În prima ședință a Senatului Universității Constantin Brâncuși din acest an, s-a decis ca un bust comemorativ Nicolae Mischie, fost profesor al UCB decedat anul trecut, să fie amplasat la intrarea în Rectoratul instituției. În plus, o placă comemorativă a celui care a pus umărul la înființarea Facultății de Drept din Târgu-Jiu, va fi amplasată în fața Facultății de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică de pe strada Victoriei. Nu numai Nicolae Mischie va fi onorat, ci și fostul rector al UCB, Valentin Paliță, decedat în acest an. Amfiteatrul 014, din incinta Facultății de Inginerie, îi va purta numele.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici