Două DECESE într-o săptămână! Sindicalist: CEO a ajuns LAGĂR DE EXTERMINARE! Ce spune Vișan despre reducerea vârstei de pensionare

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Liderii sindicali cer reducerea vârstei de pensionare în Complexul Energetic Oltenia, pe care-l compară cu un lagăr de exterminare, după ultimele două decese la locul de muncă în interval de o săptămână. Secretarul de stat Doru Vișan zice, însă, că la Ministerul Energiei nu se poate face nimic și că numai Inspectoratul Teritorial de Muncă poate propune încadrarea în condiții speciale, valabilă acum numai pentru subteran.

La finalul săptămânii trecute, încă un miner a decedat la Cariera Jilț Sud. Avea numai 55 de ani. A fost al doilea deces în decurs de o săptămână. Anterior, un bărbat de 50 de ani a făcut stop cardio-respirator la intrarea în tură, la Termocentrala Turceni.

Pe facebook, Manu Tomescu îi acuză pe guvernanți că-i condamnă pe angajații Complexului Energetic Oltenia ”la muncă până la moarte”.

Media de vârstă în Complexul Energetic Oltenia este de 50 de ani.

”Sunt mii de mineri și energeticieni care au contribuit intre 35 și 40 de ani la sistemul public de pensii, dar care au murit și n-au mai apucat să beneficieze de contribuția lor, după o viață de muncă grea”mai scrie Manu Tomescu, lider sindical la Termo Rovinari, pe pagina de socializare.

Nicu Bunoaica lua în calcul, săptămâna trecută, să intre în greva foamei pentru reducerea vârstei de pensionare. În opinia liderului sindical de la Cariera Lupoaia, Complexul Oltenia a devenit un fel de lagăr de exterminare.

Ion Popescu, liderul Sindicatului Renaşterea din Jilţ Sud, îi acuză pe politicieni că se folosesc de mineri în campaniile electorale, apoi nu-i mai bagă în seamă. Sindicalistul pune decesele din ultima perioadă pe seama muncii grele din minerit.

Popescu se așteaptă ca parlamentarii să vină iar cu promisiuni către mineri, în campaniile electorale din acest an.

Secretarul de stat  Doru Vișan spune că la Ministerul Energiei nu se poate face nimic în privința reducerii vârstei de pensionare a angajaților Complexului Energetic Oltenia. Modificarea legii poate veni doar la propunerea ITM în ceea ce privește condițiile de lucru.


Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici