Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorj Domino: Șefa de la Psihiatria SJU Târgu-Jiu, destituită din funcție! Un film cu bolnavi în ipostaze intime a stat la baza sancțiunilor. Mai multe nereguli la Secșia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au dus la schimbarea din funcţie a medicului șef. O filmare apărută în spaţiul public în care trei pacienţi pe jumătate dezbrăcaţi au fost surprinşi în ipostaze intime, fiind despărţiţi de un grilaj, a dus la sancșiuni. Managerul unităţii medicale, Gigel Capotă, a anunțat măsurile luate cu șefa secției și asistenta șefă în cadrul unei conferințe de presă. ”Împreună cu directorul tehnic am luat măsura să mai punem încă un grilaj, să intervenim administrativ pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple şi, totodată, am luat măsura destituirii şefului de secţie având în vedere mai multe aspecte pe care le avem sesizate” a spus Capotă.

Gorjeanul: Patru candidaţi îşi dispută postul de director executiv al DPPS Târgu-Jiu. La Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) București este în plină desfăşurare concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv al Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu. S-au înscris patru persoane, trei femei şi un bărbat. Este vorba despre: Elena Creţan, Alina Toader (actual director executiv interimar),  Cristina Maria Udriştioiu și Alberto Nicolae Păunescu. Aceştia vor susţine proba scrisă în data de 13 februarie.

Pandurul: Moșoiu: Insist să fiu chemat la poliție în acest dosar. Fostul primar din Drăguțești, Vasile Moșoiu, a fost surprins să afle că actualul primar Dumitru Popescu a anunțat că va sesiza poliția cu privire la faptul că din două ambulanțe ale primăriei au mai rămas doar carcasele. Moșoiu a spus că insistă să fie chemat la poliție în acest dosar, pentru a da declarații. Primarul Popescu este cel care a spus presei că piesele din ambulanțe au dispărut. “Sunt două salvări care au fost donate primăriei acum câțiva ani buni. Eu le aveam parcate lângă sala de sport, puse una lângă alta. Fiind la biserică la Cârbești, mă plângeam oamenilor că mi-au furat motoarele cu cutiile de viteză cu tot, volan, roți. Au lăsat doar caroseria goală. Mi-a spus un om că lucrurile de la primărie nu mi-au fost furate, că le-a încărcat el la un consilier care i-a spus că i le-a vândut lui primăria” a explicat primarul Ion Popescu. Vasile Moșoiu susține, însă, că piesele au dispărut la începutul anului trecut, pe mandatul actualului primar.

Localnici din Seciuri, evacuați de Complexul Oltenia. Mai mulți localnici din satul Seciuri, comuna gorjeană Roșia de Amaradia, au fost chemați în judecată de Complexul Energetic Oltenia. Compania vrea să-i evacueze pentru că le-a achitat despăgubiri, dar oamenii n-au părăsit locuințele. Este vorba despre case care au fost afectate de activitatea minieră din zonă. Procesele au fost înregistrate la Judecătoria Novaci, dar au fost mutate la cea din Târgu-Cărbunești, căreia îi revine competența să soluționeze aceste cazuri.

Impact în Gorj: Ministrul Energiei, Anton Anton – producătorii pe cărbune sunt sufocaţi de certificatele de emisii de gaze. Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat joi, la Iernut, că are în vedere modificarea OUG 114/2018, care introduce aşa-numita „taxă pe lăcomie”, în special pentru producătorii pe cărbune, care sunt sufocaţi de certificatele de emisii de gaze cu efect de seră. „Am în vedere modificarea OUG 114 pentru producătorii pe cărbune. Am fost la Târgu Jiu şi am discutat cu oamenii de acolo. Acolo compania nu este profitabilă, este la o limită şi nu datorită situaţiei energetice a României, ci datorită certificatelor de carbon (CO2). Certificatele au fost introduse pentru a elimina producţia de cărbune. Noi nu ne putem permite chestia aceasta. Îmi pare rău, România nu îşi poate permite chestia aceasta şi în strategia energetică scrie foarte clar. Mai mult, cred că aţi constatat că au fost nişte chinezi să negocieze noi unităţi. (…) Ce ştiu eu, am prins negocierile acestea lâncezind şi le-am accelerat”, a spus ministrul Energiei.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici