Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pandurul: PSD a furat dosare cu semnături “Fără Penali”. USR acuză PSD că ”fură şi dosare cu semnături Fără Penali”, după ce adresa prin care iniţiativa este trimisă la Curtea Constituţională, după câteva luni de la înregistrarea la Parlament, are cu peste 200.000 de semnături mai puţin faţă de cele depuse. USR avertizează că a pregătit plângerea penală. USR susţine că, de fapt, PSD încearcă să trimită la CCR un număr de semnături mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să invalideze iniţiativa.

Lădaru: Mineritul a fost lăsat de izbeliște din 2014 încoace. Cristi Lădaru, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșia, a acuzat într-o intervenție telefonică la un post local de televiziune că nici salariații, nici utilajele din cariere nu mai sunt în siguranță. “Nu se mai respectă nici siguranța utilajelor în carieră, nici siguranța oamenilor în carieră. Ca să ai curaj să urci pe un utilaj, la cum arată, trebuie să fii băut. Pentru că nu se investește, nu s-a făcut nimic. Bagi niște benzi pe investiții, apoi le muți în altă parte, alergi după cărbune haotic. Nu se mai respectă monografiile de lucru în carieră, așa am ajuns”, a spus Lădaru. Liderul sindical a atras atenția că de cinci ani nu se mai fac investițiile obligatorii în cariere.

Gorjeanul: Stocul de cărbune de la Roșiuța și Lupoaia, măsurat cu drona de Corpul de Control al premierului Dăncilă. În cursul zilei de marți, patru persoane care fac parte din Corpul de Control al premierului Viorica Dăncilă, s-au prezentat la Cariera Lupoaia, aparținând Complexului Energetic Oltenia. Acestea au cerut să vadă stocul de cărbune al unității miniere, având cu ele o dronă, susține liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica. Cu ajutorul dronei, care a survolat depozitul de cărbune, s-au făcut filmări și fotografii de sus. Aceeași procedură s-a aplicat și la Cariera Roșiuța. Corpul de Control a luat, inițial, la purecat, termocentralele, pentru ca acum să facă verificări și-n carierele miniere.

Gorj Domino: CEO trebuie să producă 1,2 milioane de lei în două luni. Atât mai are la dispoziție Complexul Energetic Oltenia pentru a face rost de banii necesari achiziționării certificatelor de carbon necesare continuării funcționării, fără amenzi de mediu. În septembrie, compania anunța că mai are de acoperit doar 15% din necesarul de certificate de dioxid de carbon și că face un împrumut bancar pentru asta. Cu două luni înainte de expirarea termenului, împrumutul nu a fost încă aprobat, iar prețul certificatelor este tot în jurul a 25 de euro. Suma totală pentru anul 2018 eset de peste 200 de milioane de euro.

Impact în Gorj: Protest al persoanelor cu dizabilități în Piața Prefecturii. Zeci de persoane cu dizabilități din județul Gorj vor participa mâine,  de la ora 10.00, la un protest în Piața Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu. Solicitarea de organizare a mitingului a fost depusă la primărie de  Asociația „Iubirea învinge autismul“. În cerere se arată că la protest vor participa în jur de 20 de persoane cu probleme de sănătate și aparținători ai acestora. În plus, se menționează că nemulțumirile sunt legate de „măsurile ce prevăd eliminarea alocării financiare de la bugetul de stat pentru plata serviciilor medicale“. Persoanele cu dizabilități și cei care se ocupă de îngrijirea acestora se tem că autoritățile locale nu vor avea fondurile necesare pentru plata drepturilor bănești, iar acestea nu vor mai fi achitate sau vor exista întârzieri.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici