Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorj Domino: Rotaru și-a pierdut funcția de director la Patrimoniu, din cauza scandalului „Pedichiura”. Directorul Direcției Publice de Patrimoniu, Marian Rotaru, a fost detașat, începând de miercuri, 6 februarie, pe postul de director adjunct în cadrul Direcției de Protecție Socială, în urma unei dispoziții a primarului Marcel Romanescu. Decizia primarului vine la patru luni de la momentul în care o imagine cu Rotaru la biroul său de la Patrimoniu, cu picioarele într-un lighean din plastic, în timp ce femeia de serviciu a instituției îi făcea pedichiura, a ajuns în toată presa din țară. Marian Rotaru va activa pe postul de director adjunct al Direcției de Protecție Socială, până la momentul în care-i va fi evaluată activitatea pe anul precedent și până la finalizarea cercetării disciplinare care a fost demarată, anul trecut, împotriva sa. Postul de director al DPP a fost preluat, interimar, de directorul adjunct Carmen Tătaru.

Gorjeanul: Majorările salariale pentru angajații CEO, acordate fără ca bugetul companiei să fie aprobat. ITM Gorj a sesizat Curtea de Conturi. Mai exact, inspectorii de muncă au observat, cu ocazia verificării actului adițional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), că producătorul de energie nu are aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul în curs, iar Curtea de Conturi trebuie să stabilească dacă cheltuielile salariale au bază legală. La data de 31 ianuarie, în momentul semnării actului adițional la CCM, CEO nu avea aprobat bugetul de venituri și cheltuieli, pe anul 2019, cu toate că, în timpul protestelor minerilor, când liderii sindicali și administrația companiei au avut o întâlnire la Ministerul Energiei, conducerea ministerului a dat publicității un comunicat de presă prin care anunța că ”în cadrul discuțiilor a fost analizat bugetul CEO pentru a se indentifica soluții pentru rezolvarea nemulțumirilor angajaților”.

Fostul director al CJAS Gorj, în conflict de interese pentru firma soacrei sale! Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Titu-Daniel Bondoc, fost Președinte-Director General al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj. Bondoc, fostul soț al consilierului municipal Iulia Vînă, are probleme cu ANI, din cauza relației cu firma soacrei de la acea vreme. Mai exact, în perioada 11 noiembrie 2015 – 27 iunie 2016, a stabilit relații contractuale cu o societate comercială, în cadrul căreia mama soției sale era asociat unic și administrator.

Pandurul: Romanescu, la negocieri cu Liviu Dragnea. Primarul Marcel Romanescu participă, astăzi, la negocieri cu liderul PSD, Liviu Dragnea. La întâlnire, vor participa edilii de municipii din România. Primarii sunt nemulțumiți de banii pe care urmează să-i primească în acest an și amenință cu proteste. Edilii susțin că au pierdut deja din bugete, anul trecut, iar acum cheltuielile sunt și mai mari. În ceea ce privește Primăria Târgu Jiu, aici, autoritățile au pierdut, anul trecut, 1,4 milioane de lei. Bugetul va fi mic și anul acesta, iar cheltuielile vor crește.

Angajaţii Minprest ar putea scăpa de concediere. Cei 28 de salariați ai societăţii Minprest Serv Rovinari, care în acest moment sunt în preaviz, ar putea fi reintroduși în câmpul muncii la finalul celor 20 de zile. Conform directorului societăţii rovinărene, Gabriel Giorgi, CE Oltenia ar fi interesat să repună în funcţiune spălătoriile din subunități și în aceste condiţii ar avea nevoie de personal. Este vorba de salariaţi Minprest cu contracte pe perioadă nedeterminată, pe care societatea a trebuit să-i concedieze pentru că nu avea bugetul necesar să le acopere salariile.

Impact în Gorj: Se așteaptă răspuns de la Comisia de Etică și de la Colegiul Medicilor în cazul doctoriței Vlad. Conducerea Spitalului Județean de Urgență așteaptă un răspuns de la Comisia de Etică din cadrul unității medicale și de la Colegiul Medicilor Gorj în privința medicului Elena Vlad, pentru a lua o decizie în acest caz. Medicul pneumolog a fost audiat în Comisia de Etică a Spitalului Județean. Elena Vlad, de la Secția Medicală 1 din cadrul spitalului, a refuzat să aplice o metodă medicală, denumită aspirare bronșică în cazul unei paciente, menționând pe foaia de observație că nu există personal medical mediu suficient, iar salarizarea este necorespunzătoare.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici