Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Impact în Gorj: Zeci de localnici din Albeni în frunte cu primarul, la Prefectura Gorj. Primarul comunei Albeni, Ionuț Silviu Stan, a venit, luni, după acum a anunțat, la Prefectura județului Gorj, însoțit de câteva zeci de susținători, cetățeni ai localității, mulți dintre ei participanți la ultima ședință a consiliului local, lăsată cu scandal. Stan a fost primit de către prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, alături de cinci reprezentanți ai localnicilor. „Am venit la Prefectură pentru că domnii consilieri nu vor să facă nimic în comuna asta. Funcționarii din primărie sunt învățați mai mult să stea, la ora 12.00 să plece la masă, iar domnul primar le-a pus anumite condiții“ a declarat un cetățean.

Gorj Domino: Ce pedeapsă a primit cântăreața de muzică populară care a ucis un bătrân cu maşina. Interpreta de muzică populară, Irina Maria Birou, din Turburea, fiica unui agent al Poliției Filiași, a aflat, luni, decizia finală în procesul în care a fost judecată după ce a lovit cu mașina un bărbat de 83 de ani. Curtea de Apel Craiova a respins apelul formulat de cântăreața implicată într-un accidentul mortal ce a avut loc în 2016, în comuna Bâlteni. Biroiu a primit doi ani de închisoare cu suspendare. La 20 de ani, tânăra a lovit cu mașina un bătrân care se întorcea cu vacile de la păscut și traversa șoseaua.

Pandurul: Petre Daea, despre viitorul Stațiunii Pomicole Târgu-Jiu. Stațiunea Pomicolă din Târgu-Jiu așteaptă să fie preluată de Universitatea „Constantin Brâncuși”. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat că unitatea este în reorganizare și, după ce se va încheia această etapă, va ajunge în patrimoniul universității. Datoriile mari îi împiedică pe reprezentanții UCB să preia stațiunea în acest moment. Acestea depășesc 1,5 milioane de lei, unitatea aflându-se în proces de reorganizare. Nu este singura situație de acest gen înregistrată la nivel național. Din cele peste 50 de stațiuni de cercetare, doar două au fost preluate de universități. Motivul este același: datoriile prea mari către bugetul local, după cum a răspuns ministrul Petre Daea unei interpelări făcute de senatorul Florin Cârciumaru.

Filip, despre investiția chinezilor: Când se apropie alegerile, apare şi un investitor. Investiția chinezilor de la Termocentrala Rovinari este văzută cu ochi buni de autoritățile din Rovinari. Edilul Robert Filip speră ca promisiunile să se concretizeze și să nu rămână doar niște vorbe-n vânt ca înaintea unei noi campanii electorale. „Oamenii nu mai înghit povești”, este avertismentul primarului din Rovinari. Robert Filip a declarat că este deschis la orice colaborare care ar ajuta la dezvoltarea zonei și la crearea de noi locuri de muncă.

Gorjeanul: 11.000 de euro, pentru două scrisori trimise de Brâncuşi nepoatei sale. Două scrisori olografe trimise de sculptorul gorjean Constantin Brâncuşi nepoatei sale Ileana Brâncuşi au fost adjudecate, săptămâna trecută, la 11.000 de euro, la licitaţia de autografe organizată de Artmark la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală. Cele două scrisori (1937 – 1938) în plicul original au avut un preţ de pornire de 1.500 de euro.

Un singur candidat în cursa pentru șefia CSM Târgu-Jiu. Robert Bălăeț a fost singurul candidat care a fost declarat admis, luni, la concursul organizat de Primăria Târgu Jiu în vederea numirii unui director la Clubul Sportiv Municipal. La proba scrisă s-au prezentat trei candidați, însă numai Robert Bălăeț a primit punctaj de trecere, fiind notat cu 71,87 de puncte. Contestațiile pot fi depuse până în această după amiază, la ora 17:00. Proba de interviu este programată pentru data de 7 februarie, ora 09:00.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici