Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: Secretarul de stat Vișan și Corpul de Control al Premierului, în verificare la SE Rovinari. În cursul zilei de vineri, Doru Vișan, secretarul de stat din Ministerul Energiei, a fost văzut intrând pe poarta SE Rovinari, acolo unde, cu o zi în urmă, a fost și Corpul de Control al premierului Dăncilă. S-a întâmplat imediat după oprirea grupului 4 al termocentralei, din lipsă de cărbune.

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj are, de vineri, un nou purtător de cuvânt. Este vorba despre agentul de poliție Corina Scurtu, delegat pe o perioadă de până la șase luni. Aceasta va desfășura activități de relații și informare publică. Postul a fost ocupat până în luna noiembrie a anului trecut de Andrei Lazăr, iar ulterior a fost scos la concurs. 53 de candidați s-au înscris la examen.

Impact în Gorj: O nouă licitație pentru Centura Ocolitoare. Neaga așteptat la Gorj. Directorul general al Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, este aşteptat la Gorj pentru a face lumină în cazul lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Deputatul Mihai Weber a dat asigurări că investiția va continua, imediat ce noua licitație va fi finalizată. „Contractul s-a reziliat, vechea firmă nu mai are contract cu Compania Națională de Drumuri, urmând ca în perioada următoare să fie desemnat noul câștigător pentru continuarea lucrurilor. L-am invitat pe domnul Neaga, directorul companiei, să vină în Gorj și cred până la jumătatea lui februarie vom avea vizita dumnealui aici și ne va spune exact cu stau lucrurile. Sunt banii necesari pentru continuarea lucrărilor” a declarat Weber.

Pandurul: Ministerul Mediului confirmă jaful din pădurea de la Peștișani. Jaful din pădurile din Peștișani este confirmat și de Ministerul Mediului. Într-un răspuns la o interpelare a deputatului Dan Vîlceanu, oficialii din minister transmit că s-au făcut verificări în teren și au fost descoperite nereguli care sunt anchetate acum de polițiști. Sute de arbori tăiați fără drept, alții puși la pământ cu mărci suspecte și un drum prin pădure construit de Ocolul Silvic, dar despre care nu se vorbea în niciun document al acestei instituții. Sunt doar câteva dintre concluziile anchetatorilor.

Spor de pericol pentru directorii din primărie. Aproape toți angajații Primăriei Târgu-Jiu primesc un bonus între 10 și 15% din salariu, spor de condiții vătămătoare. Cei care nu se bucură de acest spor sunt portarii și șoferii. În timp ce un director ori șef de birou primește 15% în plus la salariu, un îngrijitor sau un muncitor necalificat încasează în plus 10% din leafă. Cel mai mare salariu din primărie îl primește secretarul Grigore Jianu. Și el încasează un spor pentru condiții vătămătoare în valoare de 1.725 de lei lunar care se adaugă salariului de 11.500 lei. Directorii, șefii de birou, consilierii, inspectorii și referenții primesc și ei acest bonus pentru că ar lucra în condiții periculoase.

Gorj Domino: Boza: E un an greu, încercăm să câștigăm din anii pierduți în care nu s-a făcut nimic. Președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza, a recunoscut, într-un interviu pentru un post central de radio, că 2019 va fi un an greu pentru companie și a dat asigurări că se fac eforturi pentru ca producătorul energetic să aibă fronturi de lucru, contracte de energie și să asigure fondurile necesare salarizării personalului. Boza a ținut să precizeze că, oricum, conducerea CEO a identificat resursele financiare pentru acordarea majorărilor salariale prevăzute în actul adițional la CCM, iar din acest punct de vedere nu vor fi probleme. ”Tot ce a fost prevăzut în actul adițional la CCM va intra în vigoare începând cu data de 1 martie. Pentru fiecare leu în parte au fost identificate resursele financiare ca să putem să acordăm acele drepturi și majorări salariale, deci nu vor fi probleme”, a afirmat președintele Directoratului CEO.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici