Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: CULMEA ÎNȘELĂCIUNII! Directorul patrimoniului orașului Târgu-Jiu, Marian Rotaru, a țepuit firma Primăriei Rovinari. Situație de-a dreptul halucinantă: Marian Rotaru este menținut în funcția de director executiv al Direcției Publice de Patrimoniu (DPP) din cadrul Primăriei Municipiului Tg-Jiu, în ciuda scandalurilor uriașe în care a târât municipalitatea, în pofida faptului că executorii i-au scos la vânzare casa și restaurantul, pentru o datorie de 45 de miliarde de lei vechi și, cu toate că, a țepuit firma Apă Canal Salubritate SRL a Primăriei Rovinari. Potrivit unor informații, Rotaru a fost notificat de reprezentanții ACS SRL, pentru o datorie de 14.500 de lei, pe una dintre firmele familiei sale.

Salariații Primăriei Motru renunță la sporul pentru condiții vătămătoare pentru ca instituția să nu recurgă la disponibilizări. Primarul Gigel Jianu a discutat cu șefii de servicii din instituție despre creșterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie, și acordarea normei de hrană. Discuțiile au ajuns și la posibile reduceri de personal, deoarece UAT-ul nu poate suporta noile creșteri salariale. Sindicatul din Primăria Motru a propus, însă, încheierea unui protocol prin care salariații să renunțe de bună voie la sporul de condiții vătămătoare, de 5%, pentru a fi astfel salvate toate locurile de muncă.

Gorj Domino: Mașini de pompieri reșapate, made in Germania, aduse la Cariera Lupoaia pentru transport de marfă și persoane. În locul a două remorchere private care s-au stricat, în Cariera Lupoaia au fost aduse, la început de an, două mașini arătoase, dar mai mai puțin folositoare. Mașinile nemțești sunt, de fapt, unele de pompieri, spun angajații carierei, în care spațiul de depozitare pentru materialele necesare în carieră nu există. În interiorul există, în schimb, un rezervor de apă și compartimente pentru depozitarea furtunurilor de pompieri. Aceste mașini nu pot tracta remorci ori grupuri de sudură.

Pandurul: Parcare pe suport metalic lângă Piața Centrală. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că va construi o parcare supraetajată în zona Pieței Mari. Edilul susține că va fi o parcare pe suport metalic, cu bani din bugetul local. „Mă apuc de parcare la Super 2000. Nu mai stau după bani de la Guvern. Vreau să fac, pentru început, o parcare pe suport metalic. Va fi o soluție estetică”, a fost anunțul lui Marcel Romanescu, fără să spună exact câte locuri de parcare vor fi create acolo. Cert este că banii vor fi alocați din bugetul primăriei pe anul 2019.

Gorjul are un secretar de stat de care PSD nu știe. Ionuț Valeriu Andrei, un tânăr de 32 de ani din Târgu Jiu, este de o jumătate de an secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Andrei a absolvit Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și Facultatea de Administraţie şi Afaceri din cadrul Universității București. Înainte de a fi secretar de stat, a lucrat în zona privată, în special pe consultanță în management și accesarea de fonduri europene. Acesta este asociat la o firmă de transport rutier de mărfuri.

Impact în Gorj: Orașul Novaci va fi racordat la gaze. Autoritățile vor ca rețeaua să ajungă la Rânca. Primăria orașului Novaci a obținut toate avizele necesare pentru introducerea rețelei de gaze în localitatea. „Este greu de spus când vor fi introduse gazele. Deocamdată, am obținut aprobările necesare de la Ministerul Economiei. Eu sper ca locuitorii din orașul Novaci să aibă cât mai repede rețea de gaze, iar intenția noastră este ca rețeaua să ajungă până la Rânca. O să analizăm modul în care se va derula investiția. Sunt mai multe variante pe care le luăm în calcul“, a spus Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici