Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Impact în Gorj: Gunoi neridicat la Albeni, după scăderea prețului. Comuna Albeni riscă să ajungă o groapă de gunoi după ce Serviciul de Salubritate a devenit indisponibil. Supărat că aleșii au venit în ajutorul populației prin scăderea sumei destinată salubrizării, edilul Ionuț Stan a anunțat că a fost sistat contractul de preluare a deșeurilor menajere. “Dragi locuitori ai comunei Albeni, vă anunț că începând cu data de 09 ianuarie 2019 nu se mai poate presta serviciul de salubritate de către operator, deoarece domnii consilieri ai comunei Albeni au venit cu propunerea de 6 lei/gospodărie, fapt pentru care nu se poate acoperi cheltuiala cu acest serviciu”, este mesajul transmis de edilul din Albeni localnicilor.

Mihai Prunariu: Îl susțin pe Claudiu Manta. După ce ani la rând a fost secretar general al PSD Gorj, Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu, vrea să lase locul liber și să candideze pentru un post de vicepreședinte. Pentru funcția de secretar general se vor bate Claudiu Manta și Ion Ișfan. Mihai Prunariu, vicepreședinte PSD Gorj, a anunțat, printr-o postare pe facebook, că are încredere în Manta. ”Îl susțin pe Claudiu Manta! Vreau în viitor, nu mai vreau la abac…”, a scris Prunariu.

Gorjeanul: Romanescu reia procedura de recrutare a directorului CSM. După ce anul trecut s-a încercat, în două rânduri, selectarea unui director pentru Clubul Sportiv Municipal, acum edilul Marcel Romanescu speră ca numirea să devină realitate, urmând ca luna viitoare să fie organizată o nouă procedură. Termenul pentru depunerea dosarelor este 16 ianuarie.

Motorul autogrederului Primăriei Berlești, sub sechestru în plină iarnă, pentru plata unor lucrări dubioase de ignifugare. Primăria Berlești este executată silit de la jumătatea anului trecut, după ce o firmă, care a realizat lucrări de ignifugare a unității administrativ teritoriale, pe timpul mandatului fostei primărițe, a dat instituția în judecată pentru neplata serviciilor prestate în ianuarie 2016. Primarul Iulian Berlescu a refuzat să facă plata acestor lucrări, motivând că cele două contracte încheiate cu SC MIRALIFLAM IMPEX SRL, de fosta primăriță Maria Dumitrașcu, ar fi destul de dubioase, având date care nu concordă cu realitatea. În ciuda expertizelor făcute în cauză, firma reclamantă a câștigat anul trecut procesul, a executat primăria și și-a făcut parte dintr-un utilaj cu o valoare de peste 100.000 de lei. În prezent, motorul autogrederului primăriei este poprit și are șanse să fie scos la vânzare anul acesta, dacă UAT-ul nu își achită datoria de aproape 40.000 de lei către SRL-ul respectiv.

Pandurul: Cârciumaru, protejat de statut la șefia PSD Gorj. Liberalul Marcel Romanescu lansează o ipoteză-șoc. Statutul nu l-ar lăsa pe Florin Cârciumaru să renunțe la președinția PSD Gorj, așa că sunt șanse mari ca acesta să rămână liderul organizației județene cel puțin până în 2021. „Domnul Cârciumaru este un vulpoi bătrân” a declarat, la un post de televiziune, Romanescu, convins fiind că Florin Cârciumaru va mai trage de timp și nu va organiza alegeri în acest an, așa cum a anunțat.

Concedii interzise minerilor. Salariații CE Oltenia care prestează activitate în unitățile miniere, precum și personalul din cadrul ELCFU vor lucra intens până la sfârșitul iernii. În urmă cu câteva zile, conducerea companiei energetice a emis o decizie prin care a impus restricții în ceea ce privește acordarea concediilor de odihnă pentru personalul din producție în următoarele luni. Administrația a motivat această decizie prin necesitatea funcționării continue a grupurilor energetice, conform programării Dispeceratului Energetic Național, dar și pentru asigurarea stocurilor de cărbune pentru funcționarea centralelor.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici