Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pandurul: Avarii sau lipsă de cărbune la termocentrala Turceni? Două blocuri energetice ale Termo Turceni au intrat în revizii neprogramate în urma unor avarii, a anunțat profit.ro. Informația nu a fost, însă, confirmată de conducerea centralei termice, care spune că două unități sunt în funcțiune, dar și că are și alte blocuri pe care să le folosească în caz de nevoie. Platforma profit.ro a anunțat luni, 7 ianuarie, că la nivelul țării se înregistrează un consum scăzut de energie, dar nici în aceste condiții producătorii de energie nu fac față pentru a asigura cantitatea necesară consumului.

Salariile parlamentarilor s-au triplat. Aleșii poporului aveau la începutul mandatului un salariu brut de 7.000 de lei. După cea mai recentă majorare, cea de la 1 ianuarie, câștigul brut a ajuns la 19.000 de lei pe lună. Mai mulţi bani în buzunare vor avea şi Liviu Dragnea ori Călin Popescu Tăriceanu, dar şi premierul Viorica Dăncilă sau Patriarhul Daniel. Aceştia vor încasa, de luna aceasta, aproape 24.000 de lei. Avocatul Poporului va primi o leafă de aproape 22.000 de lei pe lună, la fel ca un ministru. Preşedintele României rămâne cel mai bine plătit demnitar. Dacă, luna trecută, Klaus Iohannis avea un salariu brut de 22.800 de lei, din ianuarie va primi aproape 25.000 de lei.

Gorj Domino: Golea, pe făraș! CEO îl vrea schimbat pe administratorul special al Clubului de Fotbal „Pandurii”, pe motiv că a pus în pericol activitatea companiei. Membrii asociați ai Clubului de Fotbal „Pandurii” au fost convocați, luni, să discute schimbarea din funcția de administrator special a lui Marin Golea, numai că ședința nu s-a ținut din lipsă de cvorum. Lui Golea i se reproșează faptul că nu reprezintă interesele asociaților, așa cum prevede Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, ba mai mult, a refuzat să deblocheze conturile CEO, compania energetică fiind unul dintre asociați, și a pus în pericol activitatea de vânzare a energiei. Ședința ar fi trebuit să aibă loc, ieri, numai că reprezentanții celorlați asociați, Consiliul Local Târgu-Jiu, Consiliul Județean Gorj și USMO, nu au participat la întâlnire, iar aceasta nu a avut loc din lipsă de cvorum, fiind reprogramată la finele acestei luni.

Impact în Gorj: Salariile astronomice pe care le încasează medicii din Spitalul Județean de Urgență. Lefurile medicilor și asistenților au crescut considerabil ca urmare a Legii Salarizării Unitare. Astfel, un medic care activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu ajunge să câștige chiar și peste 20.000 de lei pe lună, cu sporuri și gărzile pe care le efectuează. Conform unei situații publicate pe site-ul SJU Târgu Jiu, managerul unității are un salariu de bază de 17.500 de lei. Un medic primar șef de secție are un salariu de bază de 16.346 de lei, la care se adaugă sporuri de peste 3.200 de lei și o indemnizație de hrană de 316 lei. La toate aceste venituri se adaugă contravaloarea gărzilor efectuate. Sunt și alți medici, șef de secție, care beneficiază de sporuri de peste 6.000 de lei.

Gorjeanul: Ponta caută contracandidat pentru Iohannis și Dragnea. Deputatul de Gorj, Victor Ponta, a reafirmat că nu va candida la alegerile prezidențiale din acest an, dar, într-un interviu la Digi 24, s-a declarat interesat de coagularea unui pol al stângii care să aibă un alt candidat decât Liviu Dragnea împotriva lui Klaus Iohannis. După ce în 2014 a pierdut neașteptat bătălia împotriva actualului președinte, fostul premier spune că nu vrea să se repete situația din 2000, când toată lumea a votat cu Ion Iliescu doar pentru a nu câștiga Corneliu Vadim Tudor. Acesta este de părere că la toamnă lucrurile s-ar putea întâmpla la fel dacă Iohannis va ajunge în turul doi cu Dragnea. Ca urmare, Ponta vorbește despre nevoia unui candidat care să fie susținut de stânga politică și care să nu aibă derapajele sau averea lui Dragnea.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici