Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: În prima zi oficială de muncă din 2019 minerii de la Cariera Roșia au fost lăsați fără transport intern. Salariații din producție, de la Cariera Roșia aparținând CE Oltenia, au parcurs ieri, pe jos, între 5 și 7 km pentru a ajunge în sectoarele de activitate. Minerii au făcut asta, nu pentru a-și întreține astfel forma fizică la început de an, ci, în lipsa mașinilor de transport intern și la presiunea șefilor care le-au indicat să nu comenteze ci să meargă pe jos către punctele de lucru. Problema a fost generată de expirarea contractului de prestări servicii cu firma privată care a asigurat transportul intern în carieră până 31 decembrie 2018. Societatea ar aparține omului de afaceri Nicu Sarcină.

Alin Petrică, șef interimar la Direcția Agricolă Gorj, după suspendarea lui Tănăsescu. Directorul adjunct al Direcției pentru Agricultură Județeană Gorj, Alin Petrică are drepturi depline de conducere însă în interimat, după ce la mijlocul lunii decembrie, șeful instituției, Dan Tănăsescu, a fost prins în flagrant delict de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Craiova, în timp de primea 2.000 de lei mită de la un fermier. Alin Petrică a preluat recent șefia în interimat a Direcției Agricole Gorj după ce șeful său a fost pus sub control judiciar, plătind o cauţiune de 50.000 de lei pentru acuzația de luare de mită.

Gorj Domino: Copiii dintr-o comună din Gorj, trași în piept chiar de primar! Edilul a avut nevoie de bani pentru un foc de tabără, ceai și o petrecere cu lăutari. Primarul comunei Albeni a micșorat, cu de la sine putere, valoarea cadourilor de Crăciun pentru cei 250 de copii din comună ca să îi rămână mai mulți bani pentru un foc de tabără, completat cu vin fiert, ceai, lăutari și un foc de artificii. Petrecerea a fost organizată de edil, de Revelion. Părinții sunt revoltați și spun că valoarea cadoului primit de la Stan este la jumătatea banilor alocați pentru acest scop. Mai exact, consilierii i-au aprobat edilului de Albeni un buget de 25.000 de lei din care acesta să le achiziționeze celor 250 de minori din comună dulciuri, fructe și răcoritoare de Crăciun. Stan a luat banii, dar a cumpărat de ei doar o ciocolată, un pachețel de napolitane, un pachet de biscuiți, un chec, o punguță cu bomboane, niște batoane umplute cu cremă, o sticlă de suc și o plăsuță cu portocale pe care le-a dat fiecărui beneficiar. A menționat că plăsuța a costat 73 de lei, când de fapt a dat cel mult 28 de lei.

HAOS pe PODUL Jiului din zona Pieței Centrale Târgu Jiu! Șoferii derutați de noile schimbări! Zeci de șoferi cu nervii întinși la maxim și o coadă interminabilă aceasta a fost priveliștea din cea de-a treia zi a anului 2019 pe Podul Jiului din zona Piața Centrală a Municipiului Târgu Jiu. Schimbările în traficul rutier din această zonă i-a cam încurcat pe șoferi așa că s-au format cozi interminabile pe Calea Severinului. Unii dintre șoferi și-au strigat nemulțumirile prin zeci de mesaje postate pe o pagină de socializare dedicată traficului rutier din Gorj. Aceștia spun că au făcut chiar și 40 de minute din zona Barieră până la sensul giratoriu din Piața Centrală.

Pandurul: Liderii sindicali din CE Oltenia, tot mai amenințători. Liderii sindicali ai minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia fac declarații tot mai amenințătoare pe măsură ce se apropie negocierile cu administrația. Sindicatele speră să obțină astfel o majorare cu 45% a salariilor, plus vouchere de vacanță. „Să ne ferească Dumnezeu pe toți să nu fie concretizate”, este mesajul liderului de sindicat Gabriel Căldărușe. Sindicaliștii și administrația companiei se vor reuni, într-o ședință a comisiei mixte, săptămâna viitoare. Liderii așteaptă să le fie prezentat proiectul de buget pe noul an și de aici vor porni discuțiile privind salariile. Căldărușe susține că nu va fi un efort prea mare pentru companie să crească lefurile salariaților. Asta mai ales pentru că alte companii, cu bugete mult mai subțiri, și-au permis să motiveze angajații.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici