Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pandurul: Rotaru a suspendat în instanță hotărârea lui Berca. Hotărârea prin care Consiliul Local Târgu-Jiu a decis demiterea directorului de la Patrimoniu, Marian Rotaru, a fost suspendată de Tribunalul Gorj, până la judecarea procesului pe fond. Consilierii au decis în noiembrie, prin vot secret, demiterea lui Rotaru, deși nu au competența legală de a face asta. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierul liberal Eduard Berca și criticat de primarul liberal Marcel Romanescu, pe motiv de nelegalitate. Marian Rotaru este directorul care a apărut într-o fotografie stând desculț la birou, în timp ce o subordonată îi făcea pedichiura.

Termen limită pentru virarea economiei la fondul de salarii în CEO. Toți cei peste 13 mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia urmează să primească, vineri(28 decembrie), câte 700 de lei prin distribuirea economiei la fondul de salarii. Chiar dacă au fost discuții aprinse, în ultima ședință dintre sindicate și administrație, banii ar trebui să fie virați în conturile salariaților, dau asigurări sindicatele. Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că speră ca banii să fie acordați, chiar dacă Pandurii a blocat conturile companiei.

Gorj Domino: Comisia mixtă, amânată pentru 9 ianuarie! Administrația Complexului Energetic Oltenia ar fi trebuit să prezinte astăzi, în cadrul Comisiei Mixte, proiecția de buget pe 2019, după ce la ultima ședință reprezentanții companiei s-au prezentat în fața sindicatelor cu mâinile în buzunare. Discuțiile pe marginea bugetului de venituri și cheltuieli trebuiau urmate de cele privind restul din economia la fondul de salarii, voucherele de vacanță și majorările salariale pentru 2019. Liderii sindicali au fost anunțați, însă, joi, că ședința comisiei se amână pentru 9 ianuarie, fapt care i-a îngrijorat pe majoritatea dintre ei.

Gorjeanul: Sârma, soluția gorjenească pentru stâlpii de curent din Călugăreni, doborâți de zăpadă. Satul Călugăreni, al comunei Padeș, a fost grav afectat de căderile masive de zăpadă de dinainte de Crăciun. Din păcate, stâlpii de curent electric, căzuți sau aplecați periculos spre pământ ori case, nu au fost înlocuiți de reprezentanții CEZ Distribuție ci… legați cu sârmă de câte un lemn făcut cârjă la baza celor afectați. Localnicii au făcut ochii mari când au văzut soluția găsită de specialiștii CEZ care au realizat că stâlpii sunt fragili și au nevoie de susținere.

Cinci căsătorii, oficiate de Revelion de primarul Romanescu. Autorităţile din Târgu-Jiu vor oficia și în acest an căsătorii de Revelion, la Poarta Sărutului, în Parcul Central al municipiului Târgu-Jiu. Conform primarului Marcel Romanescu, cinci cupluri s-au înscris la primărie pentru a se cununa la cumpăna dintre ani. Taxa de oficiere a acestor căsătorii este de 500 de lei. Tinerii vor primi din partea autorităţilor târgujiene şampanie şi flori.

Impact în Gorj: O vânzătoare din oraşul Rovinari, spiridușul lui Moș Crăciun pentru sute de gorjeni sărmani. Cristina Lia, vânzătoare în orașul Rovinari, a reușit să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă în sufletele a sute de gorjeni nevoiași. Aceasta le-a oferit de la alimente, până la jucării și îmbrăcăminte. A aflat despre problemele cu care se confruntă de la diferite persoane. Cristina Lia a devenit cunoscută pe rețelele sociale prin acțiunile de binefacere pe care le organizează, astfel că oamenii generoşi apelează la ea atunci când vor să facă donații.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici