Revista presei locale

| |
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gorjeanul: Salarii de zeci de miliarde, anual, pentru funcționarii Primăriei Țicleni, dar comunitatea, lăsată fără brad! Orașul Țicleni este singurul din județul Gorj, poate chiar din țară, care nu a achiziționat un brad de iarnă. În fața Primăriei Țicleni a fost instalat un brad artificial, la sfârșitul lunii noiembrie, dar acesta a dispărut a doua zi, fără explicații din partea autorităților locale. Localnicii sunt siderați de situație dar și de faptul că din banii publici, angajații primăriei sunt foarte bine remunerați. Primăria Țicleni are 75 de salariați, cea mai mare leafă lunară fiind de 10.450 de lei, iar cea mai mică de 3200 de lei. Cele 37 miliarde de lei vechi, taxe și impozite plătite de localnici, ajung doar pentru salariile funcționarilor publici.

Gorj Domino: Cererile liderilor sindicali la Comisia Mixtă: creșteri salariale de 45%, în 2019 și vouchere de vacanță. Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au cerut, în ședința comisiei mixte de joi, organizată la Direcția Minieră, ca, de anul viitor, angajații companiei să primească vouchere de vacanță și să beneficieze de creșteri salariale de 45%. Administrația, reprezentantă la ședință de Ovidiu Bălăcescu, Dan Vasile, Constantin Bălășoiu și Sorin Olaru nu a dat, însă, un răspuns. Prin urmare, s-a stabilit să aibă loc noi discuții pe 27 decembrie.

Finul lui Toni Greblă, condamnat la închisoare! Hotărârea este definitivă. Omul de afaceri Ion Bîrcină, finul secretarului general al Guvernului, Toni Greblă, a aflat joi seara sentința finală, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în dosarul care vizează infracțiuni de corupție. Acesta a primit un an de închisoare, la care a fost adăugat un spor de patru luni, urmând, deci, să execute 1 an şi 4 luni după gratii. Instanța a ridicat sechestrul, instituit pe 18 martie 2011, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asupra conturilor bancare ale inculpatului.

Pandurul: Gorjean acuzat că şi-a angajat nevasta în ministerul unde e şef. Gorjeanul Ion Cristinel Rujan este secretar general în Ministerul Tineretului şi Sportului. Acum este coleg de serviciu cu soţia lui, Adina Rujan, care a promovat un concurs anunţat chiar de soţul ei. Situaţia le-a atras atenţia jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, care au scris despre acest subiect. „Dacă va fi conflict de interese, vom rezolva această situaţie, vom respecta legea”, a fost reacţia lui Rujan.

Când intră pe card rezerva la fondul de salarii. Cei peste 13.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor primi până pe 28 decembrie câte un avans de 700 de lei din economia la fondul de salarii. Diferenţa, dacă va fi, se va acorda anul viitor. „În ultima minută încheiată cu partenerii de dialog s-a convenit să se acorde în avans o sumă de 700 de lei până la data de 28 decembrie, urmând ca la chenzina lunii decembrie, respectiv 8-9 ianuarie, se va şti cu exactitate fondul de salarii cheltuit la nivelul anului 2018 şi în funcţie de acesta se va stabili cuantumul care va reveni fiecărui salariat din economia înregistrată”, a spus Constantin Lăzăroiu, şef serviciu Salarizare.

Impact în Gorj: Acuze: Primarul trebuie să facă diferența între activitatea politică și cea profesională. Angajații Edilitara ies la atac după ce au fost puși la zid de edilul municipiului Târgu-Jiu. Printr-un comunicat de presă, președintele Comitetului Sindicatului Lucrătorilor din Serviciile Comunitare de Utilități Publice Gorj susține că Marcel Romanescu își face promovare politică pe spatele angajaților. “Dorim să dezmințim unele afirmații ale primarului Romanescu, care amestecă politica cu profesionalismul. Nu contestăm că domnul primar nu are dreptate, dar noi nu aveam de unde să știm că o societate închiriată avea să-l saboteze pe primar, cum zice dânsul. Societatea Edilitara își face treaba de 30 de ani nu de 10 ani și considerăm că salariații știu ce au de făcut dar, mai intervine și natura care, după cum am observat, ne-a oferit zăpadă cu umiditate ridicată și o cantitate considerabilă pe metru pătrat. Dânsul trebuie să facă diferența între activitatea politică și cea profesională”, se arată în comunicatul semnat de președintele Constantin Popescu, vicepreședintele Low Tibor și secretarul general Nicola Oprița.

1 Comentariu pentru “Revista presei locale”

  1. Edilitara=o gasca de hotii care de zeci de ani fraudeaza banii publici prin lucrarii supra evaluate ,prin materiale nepuse in opera ,prin platii fictive la diversi beneficiari de utilaje.

Lasa un Raspuns

Radio Infinit - 87. 8 FM Top66 Statistici